Karolína a její recepty na zahřátí!

V polovině listopadu už většinou máme vyndané zimní oblečení ze skříní. V tomto období je ale důležité zahřívat se nejen zvenčí, ale i zevnitř.
Karolína, domácí kuchařka
Karolína, domácí kuchařka
archiv TV Prima

reklama

V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě.

Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská. 

Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu? 

·         Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami 

·         Jemné telecí s hříbky a máslovými noky

·         Gratinovaný pórek se šunkou

·         Mražená broskvovo-karamelová pěna

 

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.

Své o tom ví i oblíbená kuchařka Karolína Kamberská, která prozradí několik receptů na jídla, která jsou balzámem pro tělo i duši zkřehlé sychravým počasím. Uvidíte už v neděli 12. listopadu v 17.15 na Prima LOVE.

Pórek někdo miluje, jiný nenávidí. V rodině kuchařky Karolíny Kamberské se najdou tací, kteří si jej rádi dají nakrájený syrový i na chleba s máslem. Ona sama jej má ale raději tepelně upravený, protože tak vynikne jeho jemnost a zajímavá chuť. V zimě z něj pak připravuje polévku. Inspiraci na ni objevila překvapivě v jedné kavárně, kam se dříve chodívalo na kávu a maximálně na dortík. Dnes jich už ale mnoho nabízí třeba také syté polévky. „Moje babička říkala, že má po dobrém, sytém jídle v bříšku jako v pokojíčku. Jestli chcete zažít tento pocit, myslím, že tato polévka je zaručená cesta,“ říká k receptu na pórkovou polévku Karolína.

Orientální punč
Autor: archiv TV Prima Orientální punč

V zimě naše tělo volá zejména po teplých pokrmech na zahřátí. Pro tyto případy má Karolína připravenou třeba ohnivou pánev, kterou podává s polentou. „Neznám moc snadnějších věcí, než je příprava polenty. Tato instantní kukuřičná kaše je oblíbená hlavně v Itálii. Tam jsem ji také v jedné malé hospůdce poprvé ochutnala. Tehdy mi připadala divná, dostali jsme ji jako přílohu k rybě a vypadalo to jako knedlík, což se mi ve spojení s rybou nezdálo. Po ochutnání jsem ale změnila názor, bylo to naprosto skvělé. Ve spojení s ohnivou pánví může za oknem zuřit pravý listopad, ale vám zima rozhodně nebude,“ směje se.

Kromě dobrého jídla zahřeje v chladných dnech i dobré pití. Skvělou variantou k oblíbenému svařenému vínu je punč, jehož základní receptura je poměrně obecná, proto si s ním lze vyhrát. Punč je orientální nápoj původem z Indie. „Někoho hřeje mládí, někoho láska, někoho třeba oheň v krbu. Ať už se ale uprostřed zimy zahříváte čímkoli, zkuste i tyto zahřívací recepty. Bude vám blaze, i kdyby venku koleje praskaly mrazem,“ láká ke sledování dalšího dílu svého pořadu Karolína.  

Zahřívací menu podle Karolíny

  • Pórková polévka s quinoou a cizrnou
  • Ohnivá pánev s polentovými placičkami
  • Orientální punč
     
Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte sedmý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 12. listopadu v 17.15 na Prima LOVE.

reklama

reklama