Karolína pozve hosty na zahradní slavnost!

Není nad domácí pohodu! A k té jednoznačně patří nejen dobrá nálada, ale i dobré jídlo. A právě o další své rodinné recepty, tipy a návody se podělí i oblíbená kuchařka Karolína Kamberská.
Karolína, domácí kuchařka - Zahradní slavnost
Karolína, domácí kuchařka - Zahradní slavnost
archiv TV Prima

reklama

V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě.

Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská. 

Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu? 

·         Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami 

·         Jemné telecí s hříbky a máslovými noky

·         Gratinovaný pórek se šunkou

·         Mražená broskvovo-karamelová pěna

 

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.

Tentokrát diváky pozve na zahradní slavnost. Již v neděli 8. října v 17.15 na Prima LOVE v pořadu Karolína, domácí kuchařka.

Zahradní slavnost je pro Karolínu symbolem radosti ze života. „Vždy, když se sejdeme pod širým nebem, jíme, pijeme a povídáme si, uvědomím si, jak jsem i přes všechny starosti šťastná,“ říká Karolína. Divákům nabídne recepty, které lze snadno a rychle zvládnout, a pak si už jen užívat pohody. 

Do jednoho z receptů na koláč použije Karolína čekanku, kterou mnoho lidí nezná anebo ji nemusí kvůli její lehce nahořklé chuti. A to je škoda, její nahořklost se dá totiž snadno zjemnit třeba tím, že ji opečeme na másle nebo zapečeme v nějakém výborném jídle. Rodina Karolíny tento koláč miluje. „Dost možná je právě tento koláč naučil čekanku jíst,“ směje se kuchařka. Sardinky zas Karolíně připomínají léto a dovolenou na Jadranu. 

Koláč se sardinkami a čekankou
Autor: archiv TV Prima Koláč se sardinkami a čekankou

Burgery byly kdysi symbolem nekvalitního rychlého občerstvení ze stánku. Doba se ale změnila a dnes jsou kvalitní burgery považovány za velkou lahůdku, která má mnoho variant. Jednu ze zajímavých kombinací – s červenou řepou a křenem – představí další Karolínin recept.

Podzim už se projevuje v plné síle, myslet tak na to, že bychom si dali zmrzlinu, může být úsměvné. Ne tak pro oblíbenou kuchařku, která tuto oblíbenou lahůdku konzumuje po celý rok. Jak říká, třeba po těžkém zimním obědě neosvěží nic tak dobře jako trocha zmrzliny. A může být také skvělým slavnostním dezertem. Sama Karolína má odmala nejraději zmrzliny, kterým pracovně říká béžové – oříškovou, kávovou nebo s makadamovými ořechy. 

Karolínina Zahradní slavnost

  • Koláč se sardinkami a čekankou
  • Burgery s červenou řepou a jemným salátem
  • Věže z karamelové zmrzliny s mandlovým pískem a kávovými zrny

Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte druhý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 8. října v 17.15 na Prima LOVE.

reklama

reklama