Crema catalana

Vyzkoušejte tento oblíbený katalánský dezert!

Doba přípravy: do 1 hodiny

Crema catalana
Crema catalana

Suroviny

600 mlMléko
1 kusskořice v celku
1 Pomeranč
1citron
75 gcukr krystal
4Žloutek
30 gkukuřičný škrob
50 gtřtinový cukr
Reklama

Postup

  1. Pomeranč a citron oloupeme a slupky dáme vařit společně s 500 ml mléka a skořicí. Ve chvíli varu přiklopíme pokličkou a dáme stranou.
  2. V dalším hrnci rozšleháme žloutky s cukrem krystal a pomalu přes síto za stálého míchání vlijeme aromatizované mléko, dáme vařit.
  3. Kukuřičný škrob smícháme se zbytkem mléka a vlijeme ke krému. Jakmile krém začne tuhnout, dáme stranou a směs vlijeme do mističek.
  4. Mističky vložíme do lednice chladit. Po vychladnutí vyndáme z lednice, posypeme třtinovým cukrem a flambovací pistolí cukr zkaramelizujeme.
Reklama
Reklama