Prostřeno: Crema catalana
Crema catalana
Crema catalana
Vyzkoušejte tento oblíbený katalánský dezert!
Postup přípravy
- Pomeranč a citron oloupeme a slupky dáme vařit společně s 500 ml mléka a skořicí. Ve chvíli varu přiklopíme pokličkou a dáme stranou.
- V dalším hrnci rozšleháme žloutky s cukrem krystal a pomalu přes síto za stálého míchání vlijeme aromatizované mléko, dáme vařit.
- Kukuřičný škrob smícháme se zbytkem mléka a vlijeme ke krému. Jakmile krém začne tuhnout, dáme stranou a směs vlijeme do mističek.
- Mističky vložíme do lednice chladit. Po vychladnutí vyndáme z lednice, posypeme třtinovým cukrem a flambovací pistolí cukr zkaramelizujeme.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
Zdroj receptu
Prostřeno, soutěžící