Frittelle di ricotta di miele

Med a ricotta krásně pasují dohromady!

Doba přípravy: do 1 hodiny

Frittelle di ricotta di miele
Frittelle di ricotta di miele

reklama

Suroviny

500 gricotta
35 grozinky
3 kusyŽloutek
90 gcukr krystal
10 gcukr vanilkový
1 kusvanilkový lusk
85 ghladká mouka
1 lžícekypřicí prášek
pomerančová kůra
citronová kůra
50 gHorká čokoláda
50 gpiniové oříšky
olivový olej na smažení
200 gMed

Postup

  1. Namočte rozinky do horké vody na 10 až 15 minut. Vysušte je. Protlačte ricottu přes sítko a pomocí dřevěné vařečky smíchejte se žloutky, cukrem a vanilkovým extraktem.
  2. Poté přidejte prosátou mouku a kypřicí prášek a vše spolu smíchejte. Na závěr přidejte pomerančovou a citronovou kůru, čokoládu, piniové oříšky a rozinky.
  3. Vzniklé těstíčko nechte uležet hodinu v lednici.
  4. Zahřejte olej v hluboké pánvi. S pomocí dvou lžic postupně formujeme quenelles (nočky) a ty pak smažte dozlatova na oleji.
  5. Podáváme s medem a mascarpone ochuceným mátou.

reklama