Prostřeno: Gaeng phed ped yang

Moje hodnocení
76x

Červéné kari s kachnou, liči a thajský lilek je dalším receptem Jana Davídka.

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Namočte chilli papričky do vody a nechte je tam doměkka.
  2. V hmoždíři utlučte chilli papričky se solé. Přidejte citronovou trávu, česnek, kmín, koriandr semeno, kafírový list, koriandr kořen, bílý pepř a galangan (ltlučte do jemné pasty). Přidejte šalotku a česnek a dále tlučte do jemné pasty. Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
  3. Kari pastu restujte na pánvi na oleji asi 2 minuty, poté postupně přilévejte kokosové mléko a odvařujte, opakujte asi 3–4x. Ochuťte rybí omáčkou, palmovým cukrem a kafírovými listy. Poté přidejte pečenou kachnu, liči a thajský lilek. Povařte 5–10 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty