Gaeng phed ped yang

Červéné kari s kachnou, liči a thajský lilek je dalším receptem Jana Davídka.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Gaeng phed ped yang
Gaeng phed ped yang

reklama

Suroviny

15 gsemínka koriandru
5 gřímský kmín
2 gbílý pepř
50 gsušené chilli červené
5 gsůl
5 ggalanga
15 gcitronová tráva
15 gkafírové listy
10 gkořen koriandru
20 gČesnek
10 gšalotka
5 gkrevetová pasta
400 gkachní prsa
200 gliči
20 grybí omáčka
10 gpalmový cukr
10 gkafírové listy
800 mlkokosové mléko
10 kusůthajský lilek
1 hrstthajská bazalka

Postup

  1. Namočte chilli papričky do vody a nechte je tam doměkka.
  2. V hmoždíři utlučte chilli papričky se solé. Přidejte citronovou trávu, česnek, kmín, koriandr semeno, kafírový list, koriandr kořen, bílý pepř a galangan (ltlučte do jemné pasty). Přidejte šalotku a česnek a dále tlučte do jemné pasty. Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.
  3. Kari pastu restujte na pánvi na oleji asi 2 minuty, poté postupně přilévejte kokosové mléko a odvařujte, opakujte asi 3–4x. Ochuťte rybí omáčkou, palmovým cukrem a kafírovými listy. Poté přidejte pečenou kachnu, liči a thajský lilek. Povařte 5–10 minut. 

reklama