Gazpacho Andaluz

Klasická španělská studená polévka ideální nejen do horkých dní!

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Gazpacho Andaluz
Gazpacho Andaluz

reklama

Suroviny

30 gbílá cibule
1-2 stroužkyČesnek
600 gvelmi zralá rajčata
1salátová okurka
1zelená paprika
1červená paprika
60 gbílý chléb
20 gčervený vinný ocet
50 gextra panenský olivový olej
sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme. Rajčata, papriky a oloupanou okurku nakrájíme na větší kousky.
  2. Do mixéru vložíme rajčata, okurku, papriky, cibuli, oloupaný česnek, 30 g bílého chleba, ocet a olej a rozmixujeme. Slijeme do cedníku a přepasírujeme.
  3. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme v lednici 2 až 3 hodiny vychladit. 
  4. Zbytek pečiva nakrájíme na malé kostičky a v troubě upečeme krutonky.

reklama