Kuře s vůní myrty pečené v solné krustě

Jednoduchý a přitom vytříbený hlavní chod!

Doba přípravy: do 2 hodin

Kuře s vůní myrty pečené v solné krustě
Kuře s vůní myrty pečené v solné krustě

reklama

Suroviny

1kuře
1Bílek
1 svazekmyrta
1,5 kghrubá sůl
pepř, máslo
1,2 kgbrambory

Postup

  1. Nejprve je třeba dobře očistit kuře, poté jej celé pořádně opepřete, dovnitř vložte poloviny svazku myrty a kuře svažte kuchyňským provázkem, aby drželo tvar. Na spodek zapékací mísy dejte vrstvu soli, vysokou cca jako tloušťka prstu spolu s pár lístečky myrty, na ni položte kuře a kolem něj vyskládejte dobře umyté a usušené brambory.
  2. Z bílku vyšlehejte sníh a smíchejte jej se zbytkem soli, přidejte zbylé lístky myrty. Touto směsí úplně pokryjte kuře a brambory a pečte na 180 °C hodinu.
  3. Zapékací mísu vyjměte z trouby a nechejte 10 minut odpočinout. Rozbijte solnou krustu a odloupněte ji z mísy v jednom kuse. Kuře očistěte od přebytku soli a podávejte jej s bramborami, spolu se studeným máslem a pepřem stranou.

reklama