Lepivá rýže s kokosovým mlékem a mangem

Sticky Rice with Mangoes Kao niaw ma muang je třetím receptem Antonína Bradáče

Doba přípravy: do 1 hodiny

Lepivá rýže s kokosovým mlékem a mangem
Lepivá rýže s kokosovým mlékem a mangem

reklama

Suroviny

2 šálkyrýže (sweet rice)
400 mlkokosové mléko
Cukr
špetka soli
pandan list
Na topping:
200 mlkokosový krém
špetka rýžové či kukuřičné mouky
sůl, cukr

Postup

  1. Rýži propláchneme vodou a namočíme ji do studené vody na 2–4 hodiny. Poté vodu scedíme a rýží přesypeme do plátýnka, přidáme 1 pandan list a dáme vařit do páry.
  2. Po 10 minutách rýži promícháme. Mezitím si svaříme kokosové mléko s pandan listem, cukrem a solí.
  3. Když je rýže měkká, přendáme ji do mísy a přelijeme ji svařeným kokosovým mlékem.
  4. Připravíme si topping. Do kokosového krému přidáme trochu rýžové mouky, osladíme a přivedeme k varu. Krátce provaříme.

reklama