Massaman kari pasta

Nam prik Kaeng Mussaman je druhý recept Antonína Bradáče

Doba přípravy: do 1 hodiny

Massaman kari pasta
Massaman kari pasta

reklama

Suroviny

1 lžícekoriandrová semínka
1 lžičkařímský kmín
polovina lžičkykuličky bílého pepře
2 kusyHřebíček
půl lžičkymletá skořice
půl lžičkymletý kardamom
půl lžičkymletý muškátový ořišek
2 kusyBobkový list
1 lžičkasůl
4 kusysušená dlouhá červená chilli paprička
6 stroužkůpečený česnek
3 kusypečená šalotka
5 kusůpečené kořínky koriandru
1 lžícenajemno nakrájený galangan
2 lžícenajemno nakrájená citronová šťáva
1 lžičkakrevetová pasta
nastrouhaná kůra z poloviny limetky (jen zelená část)

Postup

  1. Na pánvi nasucho otoustujeme koriandrová semínka, římský kmín, bobkový list, pepř a hřebíček tak, aby se vůně koření rozvoněly.
  2. Poté koření vložíme do hmoždíře a přidáme ostatní suché ingredience a utlučeme v hladkou pastu.
  3. Suché chilli papričky namočíme do vody na 10 minut, poté je dáme vařit na 10 minut a hned je scedíme a osušíme v papírové utěrce.
  4. Nakrájíme nadrobno a přidáme do hmoždíře. Neoloupaný česnek, šalotku a koriandrové kořínky dáme péct do předehřáté trouby na horký vzduch 180 °C na 15 minut. Poté česnek a šalotku vyloupneme ze slupky a dáme společně s kořínky koriandru do hmoždíře k pastě ze suchých ingrediencí.
  5. Společně se zbytkem ingrediencí utlučeme hladkou pastu.  

reklama