Pilaf s fregolou a mořskými plody

Fregola je sardinská specialita ze semolinové mouky. Na Sardinii ji lze koupit v mnohých supermarketech, zatímco ve zbytku Itálie pouze v obchodech, které prodávají regionální speciality. V tomto receptu je využita na přípravu vydatného hlavního jídla s mořskými plody. Pamatujte, že rybí vývar musí být pěkně tekutý – fregola jej totiž hodně vstřebá.

Doba přípravy: do 1 hodiny

fregola
Pilaf s fregolou a mořskými plody

reklama

Suroviny

200 gfregola
300 gsrdcovky
300 gslávky
300 gtygří krevety
3 rajčata
rybí vývar
čerstvá nasekaná hladká petrželka
1cibule
1 stroužekČesnek
drcené sušené chilli papričky
panenský olivový olej
sůl

Postup

  1. V hrnci osmažte nasekanou cibulku, česnek a trochu petrželky spolu s 3 lžičkami oleje, potom přidejte umytá, osušená a na kostičky nakrájená rajčata. Nechte vařit 10 minut. Potom přidejte umyté slávky, srdcovky i krevety.
  2. Podle chuti osolte, přidejte chilli papričky a přiklopte poklicí. Nechejte vařit, dokud se plody moře neotevřou.
  3. Sundejte poklici, přidejte jednu naběračku rybího vývaru a fregolu, zamíchejte a znovu přiklopte. Nechte vařit dalších 5 minut. Odklopte, dobře promíchejte a přisypte hrst petrželky. Po pár minutách podávejte.

reklama