Prostřeno: Polévka Tom Kha Kai

Moje hodnocení
32x

Tato pálivá kuřecí polévka s kokosovým mlékem a galangou je první recept Jana Davídka.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kokosove mléko a kuřecí vývar přivedeme k varu. Nakrájíme citronovu trávu, galangu. Chilli papričky krájíme buď se semínky (větší pálivost), nebo bez pro mírnější ostrost.
  2. Do kokosového mléka s vývarem přidáme nakrájenou galangu, citronovou trávu, kafírové listy a nakrájené chilli papričky.
  3. Poté zavaříme do polévky kuřecí maso nakrájené na plátky nebo krevety a vaříme doměkka. Těsně před knoncem můžeme zavařit cherry rajčata a žampiony.
  4. Dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou. Zdobíme sekaným koriandrem a chilli papričkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty