Polévka Tom Kha Kai

Tato pálivá kuřecí polévka s kokosovým mlékem a galangou je první recept Jana Davídka.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Polévka Tom Kha Kai
Polévka Tom Kha Kai

reklama

Suroviny

400 gkuřecí prsa
4 hrnkykokosové mléko
2 hrnkykuřecí vývar
polovina hrnkugalangan
8 kusůkafírové listy
5 kusůcitronová tráva
4 polévkové lžícerybí omáčka
5 polévkových lžiclimetová šťáva
4 kusychilli papričky
dle chutikoriandrové listy
12 kusůcherry rajčata
8 kusůžampiony

Postup

  1. Kokosove mléko a kuřecí vývar přivedeme k varu. Nakrájíme citronovu trávu, galangu. Chilli papričky krájíme buď se semínky (větší pálivost), nebo bez pro mírnější ostrost.
  2. Do kokosového mléka s vývarem přidáme nakrájenou galangu, citronovou trávu, kafírové listy a nakrájené chilli papričky.
  3. Poté zavaříme do polévky kuřecí maso nakrájené na plátky nebo krevety a vaříme doměkka. Těsně před knoncem můžeme zavařit cherry rajčata a žampiony.
  4. Dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou. Zdobíme sekaným koriandrem a chilli papričkami.

reklama