Pollo al ajillo con tortilla y cebolla caramelizada

Užijte si chuť kuřete s bramborovou tortillou a karamelizovanou cibulkou!

Doba přípravy: do 2 hodin

Pollo al ajillo con tortilla y cebolla caramelizada
Pollo al ajillo con tortilla y cebolla caramelizada

reklama

Suroviny

4vykostěná kuřecí stehna
5 gčerstvý tymián
5 gčerstvý rozmarýn
1 lžícechilli garlic omáčka
1 lžíceextra panenský olivový olej
4 stroužkyČesnek
1 lžíceMed
špetkasůl
Pepř
Na tortillu:
150 gbílá cibule
600 gbrambory typ A nebo B
60 gOlivový olej
10 gsůl
špetka čerstvě mletého pepře
7 kusůVejce
2 stroužkyČesnek
snítkaplocholistá petržel
Na karamelizovanou cibuli:
300 gčervená cibule
1 lžíceOlivový olej
150 gcukr krupice
špetkasůl
0,5 dclaceto balsamico
2 dclčervené víno

Postup

  1. Vykostěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a namarinujeme s medem, chilli garlic omáčkou a bylinkami.
  2. Na oleji orestujeme česnek a zapečeme maso dohněda po obou stranách. Pánev přiklopíme pokličkou a dáme stranou.

Tortilla

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší plátky. V pánvi rozpálíme 40 g oleje a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. V misce promícháme nakrájené brambory se solí a pepřem a přidáme je do pánve k cibuli. Promícháme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni pečeme, dokud brambory nezměknou, přibližně 15 minut. Občas promícháme.
  3. Ve větší misce rozšleháme vejce, přidáme změklé brambory a promícháme. V širší pánvi vhodné do trouby rozpálíme 20 g oleje, přidáme bramborovou směs s vejci a pánev vložíme do trouby rozehřáté na 180 ºC na 7 minut.
  4. Pánev vyndáme z trouby, tortillu vyklopíme na plech a vrátíme ji zpět do trouby na 3 minuty.

Karamelizovaná cibule

  1. Cibuli na jemné kroužky nakrájíme a zpěníme ji na rozpáleném oleji.
  2. Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
  3. Osolíme, přilijeme ocet a červené víno a promícháme. Vaříme cca půl  hodiny doměkka.

reklama