Ruby dessert

Rubíny v kokosovém krému jsou třetím receptem Jana Davídka.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Ruby dessert
Ruby dessert

reklama

Suroviny

150 gvodní kaštany
200 gkokosový krém
160 gCukr
100 gtapioková mouka
150 mlčervený sirup
polovina kávové lžičkysůl

Postup

  1. Nakrájené kaštany vložíme do červeného sirupu na 10 minut nebo dokud nezískají červenou barvu.
  2. Poté vycedíme sirup a kaštany důkladně obalíme v tapiokové mouce. Vodu přivedeme k varu, vložíme kaštany a zamícháme, aby se zabránilo slepení.
  3. Kaštany jsou uvařené, když vyplavou nahoru. Poté odstavíme a zchladíme studenou vodou. Kokosový krém smícháme se solí a cukrem a trochu zahřejeme, dokud se cukr a sůl uplně nerozpustí.
  4. Rubíny servírujeme s drceným ledem a se sladko-slaným kokosovým krémem.

reklama