Ve woku na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek a šalotky dozlatova, poté šalotky a česnek necháme na cedníku okapat, osušíme papírovou utěrkou a přendáme do mixéru. V tom samém oleji také opečeme sušené krevety a chilli papričky 1–2 minuty, osušíme a přidáme do mixéru s limetovou a tamarindovou šťávou, krevetovou pastou a cukrem.
Všechny ingredience pořádně rozmixujeme na hladkou pastu, poté přidáme 100 ml oleje v kterém jsme opékali ingredience, a opět krátce rozmixujeme. Tuto pastu vložíme do čistého kastrůlku a krátce povaříme, poté pastu vychladíme, vložíme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice. Ve vývaru povaříme citronovou trávu, galangan, kafírové listy. Přidáme chilli pastu, rybí omáčku, žampiony, krevety a chilli papričky.
Na závěr dochutíme citronovou štávou a přidáme listy koriandru.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.