Prostřeno: Tom yum Koong

Tom yum Koong (Pálivá polévka s krevetami a citrónovou trávou)

Moje hodnocení
68x

Pálivá polévka s krevetami a citronovou trávou je prvním receptem Antonína Bradáče.

1 porce
90 minut

Head

Na chilli pastu

  • sušené dlouhé chilli papričky 7

Head

  • kafírový list ( - volitelné ) 3 až 4

Na chilli pastu

Head

Postup přípravy

  1. Ve woku na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek a šalotky dozlatova, poté šalotky a česnek necháme na cedníku okapat, osušíme papírovou utěrkou a přendáme do mixéru. V tom samém oleji také opečeme sušené krevety a chilli papričky 1–2 minuty, osušíme a přidáme do mixéru s limetovou a tamarindovou šťávou, krevetovou pastou a cukrem.
  2. Všechny ingredience pořádně rozmixujeme na hladkou pastu, poté přidáme 100 ml oleje v kterém jsme opékali ingredience, a opět krátce rozmixujeme. Tuto pastu vložíme do čistého kastrůlku a krátce povaříme, poté pastu vychladíme, vložíme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice. Ve vývaru povaříme citronovou trávu, galangan, kafírové listy. Přidáme chilli pastu, rybí omáčku, žampiony, krevety a chilli papričky.
  3. Na závěr dochutíme citronovou štávou a přidáme listy koriandru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty