BONUS z Polívkovy show: Bolek na víně, Pohlreich na jehle

Šéf kuchyní i grilu překvapil hostitele skutečně vtipným darem. Nám zase prozradil něco o svých dietách i jestli vůbec vaří doma. Jak moc se bude smažit v bílé pohovce v divadle U22? U Bolka jedině medium a ještě vás při tom pobaví.
Polívka na víně (6) - Zdeněk Pohlreich na víně
Polívka na víně (6) - Zdeněk Pohlreich na víně

reklama

Kdo zná Zdeňka pouze z televize, může být jeho osobností překvapen. V zákulisí totiž působil až nezvykle poslušně, skromně a tiše.

Na Polívku na víně s sebou pan Pohlreich vtipně přivezl mísu polévky na víně, kterou v předvečer natáčení vlastnoručně připravil. Byla skvělá, s jemnou příchutí po zelenině i bílém víně, můžeme dodat k dílu uznávaného šéfkuchaře.

Věřili byste, že zrovna Zdeňka Pohlreicha zprvu vaření vůbec nebavilo? Je ukázkou člověka, kterému jedny nesložené přijímačky málem tzv. zavařily na celý život. V tom jeho životě mu vlastně skutečně zavařily, a sice na skvělou budoucnost.

Když mu to nevyšlo se studiem na střední škole, nastoupil do učení na obor kuchař. A ten také s nepříliš velkým nadšením absolvoval.

Na přelomu 70. a 80. let byl členem reprezentačního baseballového týmu. Po zájezdu do Nizozemska začal uvažovat o emigraci, nakonec se k ní skutečně odhodlal. Znovu začínal až v Austrálii u strýce, na pozici druhého kuchaře v podniku La Guillotine. Později se tamtéž stal šéfkuchařem.

Po návratu do vlasti postupně pracoval na stejném postu v několika kuchyních pražský luxusních hotelů (Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott). Sám provozuje Café Imperial ve stylu prvorepublikových Grand Café a Divinis Ristorante. Dále přednáší na střední škole.

Předloni se podruhé oženil s přítelkyní Zdeňkou.

 

reklama

reklama