Jak a které části vepřového grilovat ukáže šéf v neděli

Rozpal to, šéfe! IV (2) - upoutávka

Šéf tentokrát slibuje: "Další vaření bude zábavný jako prase! Bude totiž vepřové menu. Začnu opravdu stylově, protože si uděláme domácí klobásky." Možná vás v tomto dílu jeho lekcí grilování překvapí, jak je možné grilovat právě vepřové maso.

Sledujte 2. díl premiérové řady oblíbené kuchařské školy grilování Rozpal to, šéfe! zase v neděli v 18.00 na Primě.

Parmská šunka na startu

Po vynikajících domácích klobásách připraví salát. "Ale i v něm se objevuje maso, a to rovnou luxusní záležitost, jakou je parmská šunka. Existuje mnoho různých druhů šunky vyrobené tímto způsobem – záleží na zemi, někdo tomu říká pršut, ve Španělsku mají serrano, ale vyloženě parmská šunka pochází z Itálie z oblasti poblíž města Parma. Zajímavý je, že nasolenou a usušenou šunku znali už před Kristem. Už tehdá věděli, co je na světě dobrýho," uvádí druhý recept nedělního dílu.

Dále se od šéfa dozvíme, co se skrývá za názvem grilovaných žebírek z Oklahomy. "Tyhle žebra jsou fakt pecka, nikdo neodolá, to jsem si jistej," říká.

Do třetice má šéf připravenou šunku s javorovým sirupem. "Kombinace slaného a sladkého vždycky dobře funguje, proto budeme maso potírat marinádou připravenou z javorového sirupu," objasňuje nezvyklou sladko-slanou kombinaci.

A aby masa nebylo zase moc, "neměli byste zapomínat na něco lehkého, abyste se mohli taky trochu hejbat... Připravím skvělý houbový salát, ten se hodí skoro ke všemu a je to brnkačka."

A tady jsou fotky z natáčení druhé lekce letošního grilování:

Sdílejte článek