Nápaditá grilovačka úplně bez masa. Podle šéfa Pohlreicha zachutná každému
Rozpal to, šéfe! IV (4) - upoutávka
Další nedělní grilovačka bude speciálně pro ty, kteří z různých důvodů nejedí maso. „To znamená, že nás čeká vegetariánské menu. Možná máte představu, jako mnoho ostatních, že nejíst maso rovná se jíst jenom mrkev a jinou zeleninu... tak to budete asi hodně překvapeni,“ uvádí šéf.
Ve čtrvtém dílu Zdeněk pohostí návštěvu ze světa módy. I proto šéf zvolí lehké suroviny a maso si nechá na příště. Menu z grilu začne božským sýrem, který se jmenuje raclette.
"Myslim, že další recept budou naši hosté zbožňovat. Je to totiž kuskus, kterým nikdy nic nezkazíte. Je to rychlý, jednoduchý, takže to zvládne i třeba taková modelka. Ba ne zvládne to totiž úplně každej!"
Do třetice se naučíme pokrm zvaný chakchouka.
"To je specialita z Tunisu, něco na způsob rattattouille, podávaná s chlebem," objasňuje šéf k tajemnému názvu jídla, které ještě malinko vylepšil. "My to vymyslíme fikaně a v těstě tu zeleninku zapečeme. Vzniknou krásný plněný placky."
Více uvidíte už v neděli.
Sledujte 4. díl premiérové řady oblíbené kuchařské školy grilování Rozpal to, šéfe! v neděli v 18.00 na Primě a osvěžte své grilovací dovednosti.
Zdeněk Pohlreich se tentokrát chystá připravit menu z grilu bez masa. Zdroj: Hermina Press
Menu z grilu začne sýrem, který se jmenuje raclette. Bude se podávat na chlebu a s pečenými brambory. Zdroj: Hermina Press
I bez masa jde grilovat chutně. Zdroj: Hermina Press
Pečené brambory. Klasika, kterou šéf povýšil na delikatesu. Zdroj: Hermina Press
Roztavený sýr raclette se podává na pečivu. Zdroj: Hermina Press
Sýr raclette s chlebem, brambory a kyselou zeleninou. Zdroj: Hermina Press
Rozpal to, šéfe! IV (4) - Obrázek 7 Zdroj: Hermina Press
Kuskus se zeleninou. Je rychlý a jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne každý! Zdroj: Hermina Press
Ovoce se smrzkou. Ochladí a nezaplácne. Zdroj: Hermina Press
Chakchouka s lehkým salátem. Zdroj: Hermina Press
A hosté mohou přijít a ochutnat šofovu grilovačku bez masa. Zdroj: Hermina Press
A pro ty, kdo raději pořádný kus masa:
Fotky z natáčení druhé lekce letošního grilování:
V neděli se Zdeněk Pohlreich pustí do grilování zvěřiny. Zdroj: Hermina Press
Srnčí kýta špikovaná špekem. Zdroj: Hermina Press
Čekanka s benátskou omáčkou. Zdroj: Hermina Press
Daněk. Zdroj: Hermina Press
Provensálský grilovaný salát. Zdroj: Hermina Press
A jeden pohled do zákulisí natáčení. Grilování je společenská záležitost :-) Zdroj: Hermina Press