Od žebírek po klobásky. Šéf griloval vepřové a vy můžete s ním ONLINE

Komu v neděli uteklo šéfovo ojedinělé vepřové menu v televizi, pusťte si ho celé hned v úvodu. Možná vás v tomto dílu lekcí grilování překvapí, jak je možné grilovat právě vepřové maso.
Rozpal to, šéfe! IV (2)
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

"Začnu opravdu stylově, protože si uděláme domácí klobásky," odstartoval velkolepě druhý premiérový díl Zdeněk Pohlreich a přichystal opravdu lahodné domácí klobásy. Videorecept na jejich přípravu najdete sestříhaný níže.

Už před Kristem věděli, co je dobrého

Po nich se pustil do salátu. "Ale i v něm se objevuje maso, a to rovnou luxusní záležitost, jakou je parmská šunka. Existuje mnoho různých druhů šunky vyrobené tímto způsobem – záleží na zemi, někdo tomu říká pršut, ve Španělsku mají serrano, ale vyloženě parmská šunka pochází z Itálie z oblasti poblíž města Parma. Zajímavý je, že nasolenou a usušenou šunku znali už před Kristem. Už tehdá věděli, co je na světě dobrýho," uvádí druhý recept nedělního dílu.

VIDEOrecept na salát s parmskou šunkou:

Rozpal to, šéfe! IV (2): Salát s parmskou šunkou, dýní a rukolou
Rozpal to, šéfe! IV (2): Salát s parmskou šunkou, dýní a rukolou


Dále se od šéfa dozvíme, co se skrývá za názvem grilovaných žebírek z Oklahomy. "Tyhle žebra jsou fakt pecka, nikdo neodolá, to jsem si jistej," říká.

VIDEOrecept na šéfova žebírka z Oklahomy:

Rozpal to, šéfe! IV (2): Vepřová žebírka z Oklahomy
Rozpal to, šéfe! IV (2): Vepřová žebírka z Oklahomy

 

Do třetice má šéf připravenou šunku s javorovým sirupem. "Kombinace slaného a sladkého vždycky dobře funguje, proto budeme maso potírat marinádou připravenou z javorového sirupu," objasňuje nezvyklou sladko-slanou kombinaci.

A aby masa nebylo zase moc, "neměli byste zapomínat na něco lehkého, abyste se mohli taky trochu hejbat... Připravím skvělý houbový salát, ten se hodí skoro ke všemu a je to brnkačka".

VIDEOrecept na houbový salát:

Rozpal to, šéfe! IV (2): Salát z grilovaných hub
Rozpal to, šéfe! IV (2): Salát z grilovaných hub

VIDEOrecept na domácí vepřové klobásy:

Rozpal to, šéfe! IV (2): Domácí klobásy
Rozpal to, šéfe! IV (2): Domácí klobásy

Sledujte 3. díl premiérové řady oblíbené kuchařské školy grilování Rozpal to, šéfe! zase v neděli v 18.00 na Primě.

 A tady jsou fotky z natáčení druhé lekce letošního grilování:

Grilované batáty s chilli a se skořicí.

Premiérový díl pořadu Rozpal to, šéfe! je i online

Reklama
Reklama