PUSŤTE si fit recepty z nedělního Rozpal to, šéfe! ONLINE

PUSŤTE SI celý díl Rozpal to, šéfe! na Prima PLAY ZDE.
ONLINE najdete také další VIDEOrecepty na jednotlivé pokrmy, které šéf griloval. JSOU TADY.
Vyzkoušejte: marinovaného mořského vlka s kaviárem a citrusy, crostini s lilkem,anovičkami a mozzarellou či lasagne s králičím ragout.
MARINOVANÁ RYBA S KAVIÁREM A CITRUSY
Suroviny:
mořský vlk
kaviár z lososovitého pstruha
cherry rajčata
salát
pažitka
bazalka
olivový olej
sůl
pepř
Postup:
Rybu vykuchejte a vyfiletujte. Talíř osolte, opepřete a rozložte na něj nakrájená rajčátka. Pokapejte olivovým olejem a navrch poklaďte najemno nakrájenou rybou.
Připravte si marinádu: v misce smíchejte citronovou šťávu a olivový olej. Rybu opepřete, pokapejte marinádou, posypte nasekanými bylinkami a ozdobte listy salátu a kuličkami kaviáru. Na závěr ještě talíř pokapejte zbytkem marinády a podávejte.
CROSTINI S LILKEM, ANČOVIČKAMI A MOZZARELLOU
Suroviny:
ciabatta
lilek
rajče
ančovičky
mozzarella
1/2 červené cibule
1 stroužek česneku
oregano
bazalka
olivový olej
sůl
pepř
Postup:
Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit. Pak je otřete ubrouskem, pokapejte olivovým olejem, opepřete a vložte na gril. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou červenou cibuli a česnek. Chvíli orestujte, pak vložte rajčata nakrájená na kolečka a opepřete. Po chvíli přidejte nakrájené oregano.
Ančovičky zalijte trochou vody, aby nebyly tak slané, a nechte odstát. Pánev sundejte z grilu a přisypte opečený lilek nakrájený nadrobno. Slupky z rajčat vyhoďte. Přidejte čerstvou bazalku a dosolte.
Ciabattu rozkrojte podélně napůl, potřete olivovým olejem a vložte na gril. Mozzarellu nalámejte, pokapejte olivovým olejem a opepřete.
Opečený chleba sundejte z grilu, naneste směs s lilkem, pak mozzarellu a na závěr ančovičky.
LASAGNE S KRÁLIČÍM RAGOUT
Suroviny:
lasagne
králičí mleté maso
parmezán
rajčatový protlak
hladká mouka
máslo
mléko
mrkev
řapíkatý celer
petržel
cibule
česnek
rozmarýn
olivový olej
sůl
pepř
Postup:
Nejdřive si připravte zeleninový základ: petržel, mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na gril vložte pánev, rozehřejte olivový olej a vsypte zeleninovou směs. Orestujte a pak přidejte maso. Promíchejte, aby se rozpadlo na jednotlivé kousky.
Po chvíli přidejte rajčatový protlak a pokrájený rozmarýn.
V druhé pánvičce si připravte bešamel: rozpusťte máslo, vsypte mouku a zalijte mlékem. Přidejte špetku muškátového oříšku.
Lasagne namočte v horké vodě. Do pekáčku vrstvěte postupně směs s masem, namočené lasagne a bešamel. Poslední vrstva bude omáčka, kterou posypte nastrouhaným parmezánem. Vložte na gril a nechte zapéct.
SALÁT ZE SYROVÉHO FENYKLU
Suroviny:
2 kusy fenyklu
červená čekanka
cherry rajčata
olivový olej
sůl
Postup:
Z fenyklu odstraňte nať a bulvu nastrouhejte na struhadle. Přendejte do mísy, přidejte rozpůlená cherry rajčata, nakrájenou červenou čekanku, fenyklovou nať, osolte, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a podávejte.
FAUX FILET S RESTOVANÝMI ŽAMPIONY
Suroviny:
hovězí roštěnec
vývar
smetana
žampiony
cibule
1 stroužek česneku
citronová šťáva
dijonská hořčice
hrubozrnná hořčice
kmín
petrželka
olivový olej
pepř
Postup:
Maso očistěte a naporcujte. Opepřete z obou stran a nakrojte na několika místech. Žampiony pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.
Gril potřete špekem a vložte maso. Na pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte žampiony a pak přidejte nakrájenou cibuli, česnek a kmín.
Do mísy nakrájejte petrželku a vsypte orestované žampiony. Promíchejte. Na pánvi zalijte vypečenou šťávu z žampionů vývarem, vmíchejte dvě lžičky dijonské a hrubozrnné hořčice a zakápněte smetanou. Promíchejte.
Středně propečené maso nandejte na talíř, zalijte omáčkou a podávejte s žampiony.
Autor receptů: Zdeněk Pohlreich