PUSŤTE si fit recepty z nedělního Rozpal to, šéfe! ONLINE

Další grilování se Zdeňkem Pohlreichem se neslo v duchu lehkých jídel nejen pro sportovce. Níže najdete pohromadě všechny recepty ze 4. epizody Rozpal to, šéfe!, pěkně rozepsané krok za krokem i s videonávody. Dobrou chuť!
Crostini s lilkem, ančovičkami a mozzarellou.
Crostini s lilkem, ančovičkami a mozzarellou.
archiv FTV Prima

reklama

PUSŤTE SI celý díl Rozpal to, šéfe! na Prima PLAY ZDE.

ONLINE najdete také další VIDEOrecepty na jednotlivé pokrmy, které šéf griloval.  JSOU TADY.

Vyzkoušejte: marinovaného mořského vlka s kaviárem a citrusy, crostini s lilkem,anovičkami a mozzarellou či lasagne s králičím ragout.

 

 

 

MARINOVANÁ RYBA S KAVIÁREM A CITRUSY

Marinovaná ryba s kaviárem
RTŠ! III (4) - Marinovaná ryba s kaviárem

Suroviny:

mořský vlk
kaviár z lososovitého pstruha
cherry rajčata
salát
pažitka
bazalka
olivový olej
sůl
pepř

Mořský vlk s kaviárem.
Autor: archiv FTV Prima Mořský vlk s kaviárem.

Postup:

Rybu vykuchejte a vyfiletujte. Talíř osolte, opepřete a rozložte na něj nakrájená rajčátka. Pokapejte olivovým olejem a navrch poklaďte najemno nakrájenou rybou.

Připravte si marinádu: v misce smíchejte citronovou šťávu a olivový olej. Rybu opepřete, pokapejte marinádou, posypte nasekanými bylinkami a ozdobte listy salátu a kuličkami kaviáru. Na závěr ještě talíř pokapejte zbytkem marinády a podávejte.

 

CROSTINI S LILKEM, ANČOVIČKAMI A MOZZARELLOU

Crostiny s lilkem, ančovičkami a mozzarelou
RTŠ! III (4) - Crostiny s lilkem, ančovičkami a mozzarelou

Suroviny:

ciabatta
lilek
rajče
ančovičky
mozzarella
1/2 červené cibule
1 stroužek česneku
oregano
bazalka
olivový olej
sůl
pepř

Crostini s lilkem, ančovičkami a mozzarellou.
Autor: archiv FTV Prima Crostini s lilkem, ančovičkami a mozzarellou.

Postup:

Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit. Pak je otřete ubrouskem, pokapejte olivovým olejem, opepřete a vložte na gril. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou červenou cibuli a česnek. Chvíli orestujte, pak vložte rajčata nakrájená na kolečka a opepřete. Po chvíli přidejte nakrájené oregano.

Ančovičky zalijte trochou vody, aby nebyly tak slané, a nechte odstát. Pánev sundejte z grilu a přisypte opečený lilek nakrájený nadrobno. Slupky z rajčat vyhoďte. Přidejte čerstvou bazalku a dosolte.

Ciabattu rozkrojte podélně napůl, potřete olivovým olejem a vložte na gril. Mozzarellu nalámejte, pokapejte olivovým olejem a opepřete.

Opečený chleba sundejte z grilu, naneste směs s lilkem, pak mozzarellu a na závěr ančovičky.

 

LASAGNE S KRÁLIČÍM RAGOUT

Lasagne s králičím ragout
RTŠ! III (4) - Lasagne s králičím ragout

Suroviny:

lasagne
králičí mleté maso
parmezán
rajčatový protlak
hladká mouka
máslo
mléko
mrkev
řapíkatý celer
petržel
cibule
česnek
rozmarýn
olivový olej
sůl
pepř

Lasagne s králičím ragout.
Autor: archiv FTV Prima Lasagne s králičím ragout.

Postup:

Nejdřive si připravte zeleninový základ: petržel, mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na gril vložte pánev, rozehřejte olivový olej a vsypte zeleninovou směs. Orestujte a pak přidejte maso. Promíchejte, aby se rozpadlo na jednotlivé kousky.

Po chvíli přidejte rajčatový protlak a pokrájený rozmarýn.

V druhé pánvičce si připravte bešamel: rozpusťte máslo, vsypte mouku a zalijte mlékem. Přidejte špetku muškátového oříšku.

Lasagne namočte v horké vodě. Do pekáčku vrstvěte postupně směs s masem, namočené lasagne a bešamel. Poslední vrstva bude omáčka, kterou posypte nastrouhaným parmezánem. Vložte na gril a nechte zapéct.

 

SALÁT ZE SYROVÉHO FENYKLU

Salát ze syrového fenyklu
RTŠ! III (4) - Salát ze syrového fenyklu

Suroviny:

2 kusy fenyklu
červená čekanka
cherry rajčata
olivový olej
sůl

Postup:

Z fenyklu odstraňte nať a bulvu nastrouhejte na struhadle. Přendejte do mísy, přidejte rozpůlená cherry rajčata, nakrájenou červenou čekanku, fenyklovou nať, osolte, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a podávejte.

 

FAUX FILET S RESTOVANÝMI ŽAMPIONY

Faux filet se žampiony
RTŠ! III (4) - Faux filet se žampiony

Suroviny:

hovězí roštěnec
vývar
smetana
žampiony
cibule
1 stroužek česneku
citronová šťáva
dijonská hořčice
hrubozrnná hořčice
kmín
petrželka
olivový olej
pepř

Postup:

Maso očistěte a naporcujte. Opepřete z obou stran a nakrojte na několika místech. Žampiony pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.

Gril potřete špekem a vložte maso. Na pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte žampiony a pak přidejte nakrájenou cibuli, česnek a kmín.

Do mísy nakrájejte petrželku a vsypte orestované žampiony. Promíchejte. Na pánvi zalijte vypečenou šťávu z žampionů vývarem, vmíchejte dvě lžičky dijonské a hrubozrnné hořčice a zakápněte smetanou. Promíchejte.

Středně propečené maso nandejte na talíř, zalijte omáčkou a podávejte s žampiony.

 

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

reklama

reklama