PUSŤTE si recepty z roztančeného Rozpal to, šéfe! ONLINE

Níže jsou pohromadě všechny recepty z nedělní grilovačky. Vyzkoušejte šéfovy pečené brambory s bílým jogurtem, salát z avokáda, limety a rukoly, ugrilujte si vykostěné kuře s chřestem, domácí hot dog či hovězí churasquinhos.
GRILOVANÉ KUŘE S CHŘESTEM
GRILOVANÉ KUŘE S CHŘESTEM
archiv FTV Prima

reklama

PUSŤTE SI celé díly Rozpal to, šéfe! na Prima PLAY ZDE.

ONLINE najdete také další VIDEOrecepty na jednotlivé pokrmy, které šéf griloval. JSOU TADY.

Dobrou chuť vám přeje Zdeněk Pohlreich!

 

 

 

PEČENÉ BRAMBORY S BÍLÝM JOGURTEM

RTŠ! III (5) – Pečené brambory s jogurtem
RTŠ! III (5) - Pečené brambory s jogurtem

Suroviny:

červená cibule
petržel
tymián
olivový olej
hrubozrnná sůl

na dresink:
bílý jogurt
smetanový jogurt
2 stroužky česneku
pažitka
bazalka
oregano
limetová šťáva
červená chilli paprička
pepř
sůl

PEČENÉ BRAMBORY S BÍLÝM JOGURTEM. Foto:

Postup:

Omyté brambory pokapejte olivovým olejem, posypte solí a vložte do roštu. Navrch vložte čerstvou petržel a tymián a čtvrtky červené cibule. Rošt zavřete a vložte na gril.

Mezitím si připravte dip: smíchejte bílý a smetanový jogurt. Opepřete, osolte, přidejte nasekanou pažitku a bazalku, limetovou šťávu, nakrájenou chilli papričku a česnek zbavený klíčku. Promíchejte a nechte chvíli odstát. Asi po 40 minutách vyndejte brambory. Upečenou cibuli pokrájejte, osolte, opepřete, posypte oreganem, pokapejte olivovým olejem a přidejte k dipu. Spojte. Brambory nařízněte do kříže, zmáčkněte a naplňte omáčkou.

 

SALÁT Z AVOKÁDA, RUKOLY A LIMETY

RTŠ! III (5) – Salát z avokáda, rukoly a limety
RTŠ! III (5) - Salát z avokáda, rukoly a limety


Suroviny:

2 ks avokáda
cherry rajčata
rukola
limetová šťáva
olivový olej
máta
chilli
pepř
sůl

 

Postup:

Avokádo rozpulte, vydlabejte a dejte do mísy. Pokapejte limetovou šťávou, olivovým olejem, přidejte sůl, pepř, nakrájené chilli, mátu a cherry rajčata. Promíchejte. Na závěr vmíchejte listy rukoly, nandejte na talíř, pokapejte olivovým olejem a posypejte hrubozrnnou solí.

 

GRILOVANÉ KUŘE S CHŘESTEM

RTŠ! III (5) – Grilované kuře s chřestem
RTŠ! III (5) - Grilované kuře s chřestem

Suroviny:

celé kuře
zelený chřest
citronová šťáva

na marinádu:
římský kmín
kmín
skořice
sušené chilli
2 bobkové listy
sušený česnek
kajenský pepř
sůl
pepř

GRILOVANÉ KUŘE S CHŘESTEM Foto:

 

Postup:

Kuře vykostěte. V míse smíchejte koření: římský kmín, kmín, skořici, chilli, bobkový list, sušený česnek, kajenský pepř a sůl. Rozmělněte hmoždířem.

Kuře bohatě posypte směsí koření a vmasírujte. Podél stehenních kostí udělejte řezy, aby se maso lépe propeklo.

Gril potřete špekem, vložte kuře, pečte z obou stran a v průběhu pokapávejte citronovou šťávou.

Z chřestu odstraňte dřevnaté konce a přidejte na gril.

V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový chřest vymáchejte v marinádě a podávejte s kuřetem.

 

HOVĚZÍ CHURASQUINHOS

RTŠ! III (5) – Hovězí churasquinhos
RTŠ! III (5) - Hovězí churasquinhos

Suroviny:

hovězí svíčková
slanina
žlutá paprika
červená paprika
cherry rajčata
zelená chilli paprička
červená cibule
2 stroužky česneku
petrželka
meduňka
máta
olivový olej
sůl
pepř

HOVĚZÍ CHURASQUINHOS A SALÁT Z AVOKÁDA, RUKOLY A LIMETY Foto:

 Postup:

Maso očistěte. Papriky a slaninu nakrájejte na čtverečky. Napíchejte na kovovou špejli střídavě maso, papriku a slaninu. Nandejte na nástavec a vložte na rožeň.

Mezitím si připravte salsu: meduňku, mátu a petržel nasekejte nadrobno a smíchejte v misce spolu s olivovým olejem, nakrájeným česnekem zbaveným klíčku, rajčaty, chilli papričkou, červenou cibulí a zbytkem papriky. Vše promíchejte a podávejte s propečeným špízem.

 

DOMÁCÍ HOT DOG S CHIPOTLE SALSOU

RTŠ! III (5) – Domácí hot dog
RTŠ! III (5) - Domácí hot dog

Suroviny:

hovězí mleté maso
telecí mleté maso
slanina
bageta
salát
červená paprika
salátová okurka
šalotka
citronová kůra
limetová šťáva
citronová šťáva
jalapeños
sušené jalapeños
omáčka chipotle
hořčice
šalvěj
sůl
pepř

DOMÁCÍ HOT DOG S CHIPOTLE SALSOU Foto:

Postup:

V míse smíchejte oba druhy masa spolu se solí a pepřem. Přidejte nasekanou citronovou kůru, sušené jalapeños, šalvěj, šalotku a slaninu. Vše spojte dohromady.

Na alobal položte plátky slaniny, z masa vytvarujte válečky, položte na slaninu a zabalte. Strany alobalu upevněte, vložte na gril a vedle dejte péct ještě čerstvé jalapeños papričky.

V misce smíchejte nadrobno nakrájenou červenou papriku, kousek šalotky, chipotle, salátovou okurku zbavenou jádřince, limetovou šťávu, sůl a pepř.

Upečené jalapeños nakrájejte a přidejte k salse. Maso vyndejte z alobalu a nechte ještě chvíli opéct na grilu. Bagetu rozkrojte podélně a nechte také opéct.

Bagetu potřete hořčicí, posypte najemno nakrájeným salátem, který jste pokapali citronovou šťávou, na něj položte opečené maso, na závěr posypte salsou a přiklopte.

 

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

reklama

reklama