Recepty z nedělního grilování nejen pro Zdeničku

Pěkné počasí přeje grilování. Naučte se něco nového od Zdeňka Pohlreicha a překvapte své známé. Tady jsou šéfovy recepty z nedělního "rozpalu".
Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami. Věřili byste, že jde o pokrm z grilu?
Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami. Věřili byste, že jde o pokrm z grilu?
Marek Dienstl

reklama

Vše o pořadu Rozpal to, šéfe! II. najdete TADY . Odvysílané epizody si můžete ještě přehrát na Prima PLAY

 

 

 

 

 

Dobrou chuť vám přeje Zdeněk Pohlreich!

TORTILLA MARGHERITA

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

RTŠ! II (2) - Tortilla Margherita

Suroviny:

tortilly

drcená rajčata
mozzarella
oregano
bazalka
olivový olej
sůl
pepř

 

Postup:

Nejdříve si připravíme omáčku: drcená rajčata osolíme, opepříme, přidáme špetku oregana a promícháme.

Tortillu potřeme olivovým olejem, pak drcenými rajčaty a rozlámeme na ni mozzarellu. Vložíme do grilu, ve kterém jsme nechali rozehřát kámen na pizzu. Po chvíli tortillu vyndáme, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem.

VEPŘOVÁ PANENKA PLNĚNÁ MANDLEMI

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

RTŠ! II (2) - Vepřová panenka plněná mandlemi

Suroviny:

vepřová panenka
loupané mandle
pomeranč
med
rozmarýn
sůl
pepř

Postup:

Spařené mandle nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promícháme.

Panenku rozřízneme, osolíme, opepříme a potřeme mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapeme pomerančovou šťávou, ohneme kraje a zarolujeme. Roládu přichytíme nití, znovu opepříme a osolíme.

Vložíme do grilu a necháme péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalíme na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá.

Pak vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme.

 

MERUŇKOVÝ KEČUP

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

RTŠ! II (2) - Meruňkový kečup

 

Suroviny:

sušené meruňky
žlutá paprika
1 dcl vody                                                                                                                                                                   
cibule
2 stroužky česneku
jablečný ocet
cukr
hořčičné semínko
sůl

 

Postup: 

V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli a česnek nakrájený nadrobno. 
Pak přidáme nakrájené sušené meruňky, které jsme nechali namočit ve vodě.

Ochutíme hořčičným semínkem, jablečným octem a nakrájenou grilovanou paprikou bez slupky. Osolíme, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a necháme 20–25 minut povařit.

Potom přisypeme cukr a dle potřeby dochutíme.

 

GRILOVANÝ TUŇÁK S ČESNEKOVÝMI BRAMBORAMI

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

RTŠ! II (2) - Grilovaný tuňák

 

Suroviny:

steak z tuňáka
1/2 chilli papričky
olivový olej
petrželka
pepř
sůl

                                                                                                                                                                                    na brambory:
brambory Grenaille
máslo
česnek
rozmarýn
olivový olej
sůl
pepř

 

Postup: 

Nejdříve připravíme česnekové brambory: brambory umyjeme, položíme na alobal, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu másla, rozmarýn a nasekaný česnek. Zabalíme a necháme péct na grilu.

Steaky z tuňáka osolíme a opepříme z obou stran a potřeme je olivovým olejem.

Vložíme je na rozpálený gril a opékáme maximálně 2 minuty z každé strany. Mezitím si připravíme marinádu: v misce smícháme olivový olej, nakrájenou chilli papričku a petrželku. Steaky vyndáme z grilu, potřeme je marinádou a podáváme s pečenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou.

 

 KRÉMOVÉ BANÁNY

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

RTŠ! II (2) - Krémové banány

 


Suroviny:

4 banány
mascarpone
rum
1/2 limetky
moučkový cukr
vanilkový cukr
skořice

Postup:

Z banánů odkrojíme stopky a dáme je péct z obou stran na menší žár. Mezitím si připravíme krém: v misce smícháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr, skořici, kapku rumu a šťávu z limetky. Krém promícháme a případně dochutíme.

Banány vyndáme z grilu, odstraníme slupku, nandáme na talíř a podáváme s krémem a listem meduňky.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich


reklama

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!