Teď vaří šéf! III: Recepty na menu z 1. dílu

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich připravil chutné a nápadité menu, které si nyní můžete podle jeho receptů přichystat i vy doma. Doubrou chuť!
Carpaccio z hovězí svíčkové nebo úžasná polévka s estragonovými nočky nebudou chybět hned v 1. dílu.
Carpaccio z hovězí svíčkové nebo úžasná polévka s estragonovými nočky nebudou chybět hned v 1. dílu.
archiv TV Prima

reklama

Na další díl premiérové III. řady Teď vaří šéf! se těšte opět v neděli v 18.00 na Primě.

Celý díl premiérové třetí řady pořadu najdete nyní na Prima PLAY.

 

 

 

 

CARPACCIO Z HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ

Carpaccio z hovězí svíčkové nebo úžasná polévka s estragonovými nočky nebudou chybět hned v 1. dílu.
Autor: archiv TV Prima Carpaccio z hovězí svíčkové nebo úžasná polévka s estragonovými nočky nebudou chybět hned v 1. dílu.

 

 

hovězí svíčková
rukola
parmazán
olivový olej
citronová šťáva
sůl
pepř

 

Svíčkovou nakrájíme na tenké plátky. Dřevěné prkénko zabalíme do potravinové fólie, pokapeme olivovým olejem, poklademe nakrájenými plátky masa, znovu pokapeme olejem, shora opět přikryjeme fólií a svíčkovou lehce naklepeme.

Talíř poklademe lístky rukoly, osolíme, opepříme a jemně pokapeme olivovým olejem. Pak na talíř nandáme carpaccio, znovu osolíme a opepříme, dozdobíme rukolou a nastrouhaným parmazánem. Na závěr dochutíme citronovou šťávou a můžeme podávat.

 

 

KUŘECÍ POLÉVKA S ESTRAGONOVÝMI NOČKY

Kuřecí polévka s estragonovými nočky.
Autor: archiv TV Prima Kuřecí polévka s estragonovými nočky.

 

kuřecí kousky na polévku
1/2 cibule
1/2 velké mrkve
řapíkatý celer
2 rajčata
celé nové koření
celý černý pepř
sůl

 

Na knedlíčky:

mletá kuřecí prsa
smetana
1/2 bílku
estragon
sůl

 

Kuřecí kousky vložíme do vody a přivedeme k varu.

Jakmile se začne tvořit pěna, odstraníme ji pomocí naběračky a k vývaru přidáme koření a nakrájenou kořenovou zeleninu. Necháme vařit a mezitím si připravíme knedlíčky:

V misce smícháme mletá kuřecí prsa, nakrájený čerstvý estragon, sůl, smetanu a bílek a spojíme dohromady. Pomocí lžičky vytvarujeme noky a dáme vařit do vroucí osolené vody.

Vývar přecedíme přes plátýnko a přidáme do něj uvařené noky, čerstvý estragon, maso a nakrájená rajčata, která jsme spařili a zbavili slupky. Polévku přelijeme do teriny a podáváme.

 

 

MARINOVANÁ VEPŘOVÁ PLEC S KAPUSTOU

Marinovaná vepřová plec s kapustou.
Autor: archiv TV Prima Marinovaná vepřová plec s kapustou.

 

vepřová plec
řapíkatý celer
3 rajčata
cibule
3 stroužky česneku
tymián
olivový olej
sůl
pepř

 

Na kapustu:

hlávka kapusty
mrkev
řapíkatý celer
1 dcl smetany
1 cibule
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl
pepř

 

Plec si večer předem namarinujeme – osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, obmotáme provázkem, zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v lednici.

Pekáč pokapeme olivovým olejem a připravíme si zeleninový základ – nakrájíme řapíkatý celer, spařená rajčata, cibuli, česnek a vše poklademe na dno pekáčku.

Maso vyndáme z fólie, položíme na zeleninu a dáme péct do trouby předehřáté na 170 stupňů.

Asi po hodině vyndáme z trouby, plec zabalíme do alobalu a necháme odležet. Šťávu přelijeme do hrnce a ještě chvíli povaříme.

Jako přílohu budeme podávat kapustu: hlávku kapusty zbavíme košťálu, listy nakrájíme, vložíme do vařící vody a necháme spařit.

Potom vodu scedíme a kapustu zalijeme ledovou vodou, aby neztratila barvu.

V dalším hrnci si připravíme zeleninový základ na kapustu: rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájený stroužek česneku a cibuli. Pak přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a mrkev, promícháme a přilijeme smetanu.

Hrnec s kapustou vrátíme zpátky na sporák, necháme vypařit přebytečnou vodu, a pak do něj vmícháme zeleninový základ se smetanou. Osolíme a opepříme.

Maso vybalíme z alobalu, sundáme provázek a nakrájíme na plátky.

Na dno servírovací mísy nalijeme svařenou šťávu z masa, na ni položíme nakrájenou plec a do další mísy přendáme dušenou kapustu. Podáváme.

 

 

MELOUNOVÝ SORBET

Připravte si doma melounový sorbet.
Autor: archiv TV Prima Připravte si doma melounový sorbet.

 

červený meloun
1 litr vody
1 kg cukru
2 bílky
Prosecco
citronová šťáva
lístky meduňky

 

Ve vodě necháme rozpustit cukr a přivedeme k varu. Po chvíli sirup přelijeme do mísy a necháme zchladit.

Kousky melouna nandáme do mixéru, přilijeme vychlazený sirup, bílky a citronovou šťávu.

Všechno promixujeme, přelijeme do skleněné nádoby a dáme do mrazáku.

Do hlubokého talíře nandáme kousky melouna, nalijeme trochu Prosecca a přidáme lžíci mraženého sorbetu. Ozdobíme lístky meduňky a podáváme.

 

 

SHARP PLUMS

Sharp plums s Tabascem už znáte?
Autor: archiv TV Prima Sharp plums s Tabascem už znáte?

 

2 cl švestkového sirupu
8 cl šťávy z čerstvého rybízu
2 dcl minerálky
sušené švestky
čerstvé chilli papričky
Tabasco
citronová šťáva
led

 

Do džbánu nasypeme kostky ledu a nalijeme šťávu z černého rybízu, přidáme kapku Tabasca, švestkový sirup a zalijeme minerálkou. Dochutíme citronovou šťávou a promícháme.

Koktejl nalijeme do sklenic a doplníme ledem. Na párátko napíchneme střídavě sušené švestky a nakrájenou chilli papričku a skleničky ozdobíme.

reklama

reklama