Teď vaří šéf! III: Recepty na menu z 1. dílu

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich připravil chutné a nápadité menu, které si nyní můžete podle jeho receptů přichystat i vy doma. Doubrou chuť!

Na další díl premiérové III. řady Teď vaří šéf! se těšte opět v neděli v 18.00 na Primě.

Celý díl premiérové třetí řady pořadu najdete nyní na Prima PLAY.

CARPACCIO Z HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ

hovězí svíčková rukola parmazán olivový olej citronová šťáva sůl pepř

Svíčkovou nakrájíme na tenké plátky. Dřevěné prkénko zabalíme do potravinové fólie, pokapeme olivovým olejem, poklademe nakrájenými plátky masa, znovu pokapeme olejem, shora opět přikryjeme fólií a svíčkovou lehce naklepeme.

Talíř poklademe lístky rukoly, osolíme, opepříme a jemně pokapeme olivovým olejem. Pak na talíř nandáme carpaccio, znovu osolíme a opepříme, dozdobíme rukolou a nastrouhaným parmazánem. Na závěr dochutíme citronovou šťávou a můžeme podávat.

KUŘECÍ POLÉVKA S ESTRAGONOVÝMI NOČKY

kuřecí kousky na polévku 1/2 cibule 1/2 velké mrkve řapíkatý celer 2 rajčata celé nové koření celý černý pepř sůl

Na knedlíčky:

mletá kuřecí prsa smetana 1/2 bílku estragon sůl

Kuřecí kousky vložíme do vody a přivedeme k varu.

Jakmile se začne tvořit pěna, odstraníme ji pomocí naběračky a k vývaru přidáme koření a nakrájenou kořenovou zeleninu. Necháme vařit a mezitím si připravíme knedlíčky:

V misce smícháme mletá kuřecí prsa, nakrájený čerstvý estragon, sůl, smetanu a bílek a spojíme dohromady. Pomocí lžičky vytvarujeme noky a dáme vařit do vroucí osolené vody.

Vývar přecedíme přes plátýnko a přidáme do něj uvařené noky, čerstvý estragon, maso a nakrájená rajčata, která jsme spařili a zbavili slupky. Polévku přelijeme do teriny a podáváme.

MARINOVANÁ VEPŘOVÁ PLEC S KAPUSTOU

vepřová plec řapíkatý celer 3 rajčata cibule 3 stroužky česneku tymián olivový olej sůl pepř

Na kapustu:

hlávka kapusty mrkev řapíkatý celer 1 dcl smetany 1 cibule 1 stroužek česneku olivový olej sůl pepř

Plec si večer předem namarinujeme – osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, obmotáme provázkem, zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v lednici.

Pekáč pokapeme olivovým olejem a připravíme si zeleninový základ – nakrájíme řapíkatý celer, spařená rajčata, cibuli, česnek a vše poklademe na dno pekáčku.

Maso vyndáme z fólie, položíme na zeleninu a dáme péct do trouby předehřáté na 170 stupňů.

Asi po hodině vyndáme z trouby, plec zabalíme do alobalu a necháme odležet. Šťávu přelijeme do hrnce a ještě chvíli povaříme.

Jako přílohu budeme podávat kapustu: hlávku kapusty zbavíme košťálu, listy nakrájíme, vložíme do vařící vody a necháme spařit.

Potom vodu scedíme a kapustu zalijeme ledovou vodou, aby neztratila barvu.

V dalším hrnci si připravíme zeleninový základ na kapustu: rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájený stroužek česneku a cibuli. Pak přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a mrkev, promícháme a přilijeme smetanu.

Hrnec s kapustou vrátíme zpátky na sporák, necháme vypařit přebytečnou vodu, a pak do něj vmícháme zeleninový základ se smetanou. Osolíme a opepříme.

Maso vybalíme z alobalu, sundáme provázek a nakrájíme na plátky.

Na dno servírovací mísy nalijeme svařenou šťávu z masa, na ni položíme nakrájenou plec a do další mísy přendáme dušenou kapustu. Podáváme.

MELOUNOVÝ SORBET

červený meloun 1 litr vody 1 kg cukru 2 bílky Prosecco citronová šťáva lístky meduňky

Ve vodě necháme rozpustit cukr a přivedeme k varu. Po chvíli sirup přelijeme do mísy a necháme zchladit.

Kousky melouna nandáme do mixéru, přilijeme vychlazený sirup, bílky a citronovou šťávu.

Všechno promixujeme, přelijeme do skleněné nádoby a dáme do mrazáku.

Do hlubokého talíře nandáme kousky melouna, nalijeme trochu Prosecca a přidáme lžíci mraženého sorbetu. Ozdobíme lístky meduňky a podáváme.

SHARP PLUMS

2 cl švestkového sirupu 8 cl šťávy z čerstvého rybízu 2 dcl minerálky sušené švestky čerstvé chilli papričky Tabasco citronová šťáva led

Do džbánu nasypeme kostky ledu a nalijeme šťávu z černého rybízu, přidáme kapku Tabasca, švestkový sirup a zalijeme minerálkou. Dochutíme citronovou šťávou a promícháme.

Koktejl nalijeme do sklenic a doplníme ledem. Na párátko napíchneme střídavě sušené švestky a nakrájenou chilli papričku a skleničky ozdobíme.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.