Teď vaří šéf! III: Recepty na menu z 5. dílu

Také se vám při sledování šéfa sbíhaly sliny? Není nic jednoduššího, než si jeho podzimní menu vyzkoušet připravit doma. Tady jsou rozepsané všechny jeho recepty. Dobrou chuť!
Sekaná ze zajíce.
Sekaná ze zajíce.
archiv TV Prima

reklama

 

Celý díl Teď vaří šéf! můžete po odvysílání sledovat také na Prima PLAY

 

 

 

 

TEPLÝ HOUBOVÝ SALÁT

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Teplý houbový salát

hlíva ústřičná
řapíkatý celer
1 mrkev
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 snítek tymiánu
1 bobkový list
bazalka
oregano
olivový olej
sůl
pepř

 

na dresing:

balzamikový ocet
olivový olej
citronová šťáva
sůl
pepř

 

Nechte rozehřát pánvičku, pak přilijte olivový olej a vložte houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete, nechte restovat a chvílemi promíchejte. Potom přidejte tymián, bobkový list a nakrájenou zeleninu.

Bazalku a oregano nakrájejte nahrubo a přidejte ke směsi. Chvíli nechte podusit a mezitím si připravte dresing: v misce smíchejte olivový olej, balsamico, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Houby pokapejte dresingem, nandejte na talíř, ozdobte bobkovým listem a polijte zbytkem dresingu.

A rovnou se u vaření můžete natočit a vyhrát!

Prima FRESH & TOP Star - Obrázek 15

Ukažte talent s Prima FRESH: natočte se v kuchyni a vyhrajte!

 

SEKANÁ ZE ZAJÍCE

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Sekaná ze zajíce

 

 

zaječí maso
vepřový bůček
anglická slanina
toastový chleba
hladká mouka
mléko
1 vejce
majoránka
sůl
pepř

 

jako příloha:

cherry rajčata
1 cibule
petrželka
okurky cornichon

 

Nakrájený toastový chleba zalijte mlékem a nechte nasát. Zaječí maso očistěte a bůček nakrájejte na kostky. Dejte do mísy spolu s namočeným chlebem, ze kterého jste vymačkali přebytečné mléko, osolte a opepřete. Směs umelte a přidejte slaninu, vejce a majoránku. Zaprašte troškou mouky a pomocí rukou vypracujte směs.

Na rozehřátém olivovém oleji opečte jednu zkušební placičku a pokud je třeba, tak směs ještě dochuťte solí a pepřem.

Pekáček vystelte pečícím papírem, podlijte vodou a vložte na něj vytvarovanou sekanou.

Pečte ze začátku na 140 stupňů, na závěr můžete teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložte pekáček nakrájenou cibulí. Po 45 minutách sekanou vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky, polijte vypečenou šťávou a ozdobte směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Podávejte s okurkami.

 

 

SRNČÍ KÝTA NA ČERVENÉM VÍNĚ

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Srnčí na červeném víně

 

srnčí kýta
špek
450 ml červeného vína
mrkev
celer
třtinový cukr
rajský protlak
cibule
nové koření
černý pepř
bobkový list
jalovec
olivový olej
sůl

 

Maso naložte předem - osolte, prošpikujte, svažte a přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijte červeným vínem a nechte dva dny odležet.

Maso pak dejte stranou a marinádu přeceďte. V hrnci rozehřejte olivový olej a srnčí opečte ze všech stran. Pak ho vyndejte na talíř a do hrnce nasypte zeleninu z marinády. Přidejte k ní třtinový cukr, rajský protlak a nechte zarestovat. Pak vložte zpátky maso a zalijte ho přeceděnou marinádou. Přiveďte k varu, dosolte a nechte zhruba hodinu dusit doměkka.

Hotové maso vyndejte a omáčku propasírujte přes síto. Ze srnčího sundejte provázek, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s libovolnou přílohou.

 

 

JABLEČNÝ KOLÁČ SE ZMRZLINOU

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Jablečný koláč se zmrzlinou

 

 

na těsto:

500 g hladké mouky
175 g moučkového cukru
250 g másla
2 vejce
1/2 vanilkového lusku
kůra z 1 limetky
špetka soli

 

na náplň:

3 jablka
želatina
vlašské ořechy
třtinový cukr
skořice
 
na ozdobu:
vlašské ořechy
smetanová zmrzlina
moučkový cukr

 

V míse smíchejte mouku, cukr, vejce a změklé máslo. Z půlky vanilkového lusku vyškrábejte zrníčka, nastrouhejte kůru z limety a přidejte špetku soli. Vše promíchejte a rukama vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte aspoň půl hodiny odležet.

Z vychladlého těsta odkrojte zhruba polovinu, rozválejte, namotejte na váleček, přeneste do dortové formy a vymačkejte do stran.

Jablka nakrájejte, zbavte je jádřinců a vložte na rozehřátou pánev. Posypte cukrem a skořicí a chvíli orestujte.

V misce namočte plátky želatiny a přidejte ji k jablkům spolu s ořechy. Směs navršte na těsto a pečte zhruba 35 minut při 180 stupních.

Koláč nechte zchladit, vyndejte z formy, nakrájejte, posypte moučkovým cukrem a talíř ozdobte nasekanými ořechy a lžící smetanové zmrzliny.

 

 

SWEET TONY

Sweet Tony.
Autor: archiv TV Prima Sweet Tony.

 

Mattoni Schorle
hruškový džus
vanilkový sirup
citronová šťáva
1 jablko
1 hruška
2 snítky rozmarýnu

 

Do džbánu nasypte led, zalijte vanilkovým sirupem, hruškovým džusem, citronovou šťávou, dolijte Schorle, vložte snítku rozmarýnu a přidejte nakrájené jablko a hrušku. Promíchejte.

Do sklenice nasypte led, přilijte koktejl a ozdobte ovocem a snítkou rozmarýnu.

 Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

reklama

reklama