Teď vaří šéf! III: Recepty na menu ze 2. dílu

Zdeněk Pohlreich tentokrát začal své menu opravdu zdravě. Recept na jeho vitaminovou bombu, která ho nakopne do celého dne, navíc skvěle chutná. Níže najdete i ostatní lahůdky z nedělního premiérového dílu. Dobrou chuť!

Pokud vám některý z dílu Teď vaří šéf! utekl v televizi, pusťte si ho nyní na Prima PLAY!

Na další premiérový díl se těšte opět v neděli v 18.00 na Primě.

MŮJ RANNÍ ZELENINOVÝ DRINK

Šéfův ranní zeleninový drink.

1 salátová okurka 1 jablko 1 červená řepa 1 mrkev řapíkatý celer cherry rajčata

Veškeré ingredience zpracujeme v mixéru a šťávu přelijeme do džbánu. Můžeme podávat.

DORADA MARINOVANÁ V CITRUSOVÉ ŠŤÁVĚ

pražma čerstvý koriandr

na dressing:

sójová omáčka olivový olej zázvor limeta citron chilli paprička

Rybu vyfiletujeme a důkladně zbavíme kostí. Připravíme si dressing: v míse smícháme olivový olej, sójovou omáčku, citronovou a limetovou šťávu, nadrobno nakrájenou chilli papričku a zázvor.

Talíř potřeme trochou dressingu a nandáme na něj jemné plátky ryby, které jsme nařezali z filetů. Navrch přidáme ještě zbytek marinády, ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.

POŘÁDNEJ BIFTEK S OMÁČKOU Z BRANDY A SELSKÝM SALÁTEM

hovězí svíčková brandy 1 dcl masového vývaru 1 dcl smetany olivový olej sůl pepř

na bramborový salát:

brambory červená cibule olivový olej rozmarýn petržel 1 stroužek česneku sůl pepř

Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran.

Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme.

Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme.

Na talíř nandáme biftek, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem.

GRATIN Z LETNÍHO OVOCE

lesní ovoce 2 žloutky kapka sladkého vína 1/2 vanilkového lusku moučkový cukr

Ovoce pokrájíme a nandáme do talíře. V míse smícháme obsah poloviny vanilkového lusku, žloutky a kapku sladkého vína. Mísu vložíme do vodní lázně a svižně mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z vodní lázně a ještě pořádně promícháme.

Krém nalijeme na ovoce, posypeme moučkovým cukrem a zapečeme pomocí opalovací pistole, případně necháme zapéct v troubě.

VESELÝ DŽBÁNEK

kostky ledu s ovocem máta minerální voda

Den předem necháme zamrazit ovoce. Led s ovocem nasypeme do džbánu, přidáme lístky máty, zalijeme minerální vodou a nalijeme do sklenice.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek
Štítky Pohlreich

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.