Teď vaří šéf! III: Recepty na menu ze 2. dílu

Zdeněk Pohlreich tentokrát začal své menu opravdu zdravě. Recept na jeho vitaminovou bombu, která ho nakopne do celého dne, navíc skvěle chutná. Níže najdete i ostatní lahůdky z nedělního premiérového dílu. Dobrou chuť!
Další nedělní menu.
Další nedělní menu.
archiv TV Prima

reklama

 

Pokud vám některý z dílu Teď vaří šéf! utekl v televizi, pusťte si ho nyní na Prima PLAY!

 

Na další premiérový díl se těšte opět v neděli v 18.00 na Primě.

 

 

 

 

MŮJ RANNÍ ZELENINOVÝ DRINK

Šéfův ranní zeleninový drink. Foto:

Šéfův ranní zeleninový drink.


1 salátová okurka
1 jablko
1 červená řepa
1 mrkev
řapíkatý celer
cherry rajčata

 

Veškeré ingredience zpracujeme v mixéru a šťávu přelijeme do džbánu. Můžeme podávat.

 

 

DORADA MARINOVANÁ V CITRUSOVÉ ŠŤÁVĚ

Pražma marinovaná v citrusové šťávě.
Autor: archiv TV Prima Pražma marinovaná v citrusové šťávě.

 

pražma
čerstvý koriandr

 

na dressing:

sójová omáčka
olivový olej
zázvor
limeta
citron
chilli paprička

 

Rybu vyfiletujeme a důkladně zbavíme kostí. Připravíme si dressing: v míse smícháme olivový olej, sójovou omáčku, citronovou a limetovou šťávu, nadrobno nakrájenou chilli papričku a zázvor.

Talíř potřeme trochou dressingu a nandáme na něj jemné plátky ryby, které jsme nařezali z filetů. Navrch přidáme ještě zbytek marinády, ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.

 

 

POŘÁDNEJ BIFTEK S OMÁČKOU Z BRANDY A SELSKÝM SALÁTEM

Pořádnej biftek, přilijeme omáčku z brandy a podáváme se selským bramborovým salátem.
Autor: archiv TV Prima Pořádnej biftek, přilijeme omáčku z brandy a podáváme se selským bramborovým salátem.

 

hovězí svíčková
brandy
1 dcl masového vývaru
1 dcl smetany
olivový olej
sůl
pepř

 

na bramborový salát:

brambory
červená cibule
olivový olej
rozmarýn
petržel
1 stroužek česneku
sůl
pepř

 

Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran.

Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme.

Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme.

Na talíř nandáme biftek, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem.

 

GRATIN Z LETNÍHO OVOCE

Gratin z lesního ovoce.
Autor: archiv TV Prima Gratin z lesního ovoce.

 

lesní ovoce
2 žloutky
kapka sladkého vína
1/2 vanilkového lusku
moučkový cukr

 

Ovoce pokrájíme a nandáme do talíře. V míse smícháme obsah poloviny vanilkového lusku, žloutky a kapku sladkého vína. Mísu vložíme do vodní lázně a svižně mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z vodní lázně a ještě pořádně promícháme.

Krém nalijeme na ovoce, posypeme moučkovým cukrem a zapečeme pomocí opalovací pistole, případně necháme zapéct v troubě.

 

VESELÝ DŽBÁNEK

Veselý džbánek voní mátou a ovocem.
Autor: archiv TV Prima Veselý džbánek voní mátou a ovocem.

 

kostky ledu s ovocem
máta
minerální voda

 

Den předem necháme zamrazit ovoce. Led s ovocem nasypeme do džbánu, přidáme lístky máty, zalijeme minerální vodou a nalijeme do sklenice.

 

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

reklama

reklama