Teď vaří šéf! III: Recepty na menu ze 4. dílu

Nevíte, čím potěšit návštěvu? Tady je kompletní menu na originální večírkové pohoštění. Od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Jeho krevety s česnekovým olejem, telecí krokety s polníčkovým salátem nebo chutné "topinky" s drůbežími játry a ledovým vínem určitě zachutnají všem.
Hovězí francesina.
Hovězí francesina.
archiv TV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

Vše o pořadu Teď vaří šéf! najdete TADY.

 

 

 

KREVETY S ČESNEKOVÝM OLEJEM

Krevety s česnekovým olejem.
Autor: archiv TV Prima Krevety s česnekovým olejem.

 

krevety
3 stroužky česneku
chilli
citronová šťáva
bazalka
petrželka
olivový olej
bageta
V pánvi rozehřejte dostatek olivového oleje. Přidejte trochu chilli a nakrájený česnek.

Krevety osolte, opepřete, vložte na pánev a orestujte. Když zrůžoví, přendejte je do servírovací misky, posypte čerstvými bylinkami, zakápněte směsí z pánve a citronovou šťávou a dosolte. Podávejte s nakrájenou bagetou.

 

TELECÍ KROKETY S POLNÍČKOVÝM SALÁTEM

Teleci krokety s polníčkovým salátem.
Autor: archiv TV Prima Teleci krokety s polníčkovým salátem.

 

 

telecí maso
1 mrkev
1 cibule
vejce
mouka
strouhanka
bešamel
petrželka
olivový olej
pepř
sůl

na salát:

polníček
olivový olej
ocet z červeného vína
sůl
pepř

Maso si uvařte den předem: telecí vložte do osolené vroucí vody spolu s cibulí a mrkví a duste doměkka. Pak maso rozmixujte a přendejte do mísy.

Přidejte hotový bešamel, nasekanou petrželku, pepř, sůl a žloutek. Navlhčete si ruce a ze směsi vytvarujte válečky. Ty pak obalte v trojobalu a osmažte na rozpáleném oleji.

Jako přílohu ke kroketám si připravte salát: polníček zakápněte olivovým olejem, octem, osolte a opepřete. Můžete podávat.

 

HOVĚZÍ FRANCESINA

Hovězí francesina.
Autor: archiv TV Prima Hovězí francesina.

 

hovězí maso
2 rajčata
2 cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
řeřicha
salát frisée
ocet z červeného vína
ořechový olej
olivový olej
sůl
pepř

V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Uvařené hovězí maso nakrájejte na kostičky a vložte do pánve. Osolte, opepřete a přidejte bobkový list, nakrájený česnek a spařená rajčata zbavená slupky.

Hrnec přikryjte pokličkou a nechte asi hodinu dusit. Občas podlijte vodou a promíchejte.

Když se cibule úplně rozvaří, postupně přilijte olivový olej, ocet a ořechový olej. Vše řádně promíchejte, dosolte, dopepřete a podávejte přímo na lžících. Maso ozdobte salátem frisée, který jste předem dochutili olivovým olejem, octem a solí. Navrch přidejte nadrobno nakrájené rajče a lístky řeřichy.

 

CROSTINI S DRŮBEŽÍMI JÁTRY A LEDOVÝM VÍNEM

Crostiny s drůbežími játry a ledovým vínem.
Autor: archiv TV Prima Crostiny s drůbežími játry a ledovým vínem.

 

kuřecí játra
2 ančovičky
bílý chleba
nasládlé bílé víno
želatina
máslo
šalotka
2 snítky tymiánu
sůl
pepř

Želatinu namočte ve vodě a pak ji nechte rozpustit ve víně, které jste přivedli k varu. Směs přelijte do mísy a nechte zchladit.

Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, orestujte ji dozlatova a pak vložte játra a tymián. Osolte a opepřete. Maso rozmačkejte, podlijte kapkou vína a nechte povařit. Když se víno vyvaří, znovu játra podlijte. Přidejte nakrájené ančovičky, kousek másla a promíchejte.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte plátky bílého chleba. Na topinky nandejte hotová játra, ozdobte kousky ančoviček a zchlazenou želatinou z vína.

 

OKURKOVÝ SALÁT

Okurkový salát s jogurtem a mátou.
Autor: archiv TV Prima Okurkový salát s jogurtem a mátou.

 

salátová okurka
bílý jogurt
máta
sůl
pepř

Okurku zbavte jádřinců a nastrouhejte ji do mísy. Osolte, opepřete a přidejte dvě lžíce bílého jogurtu.

Mátu nasekejte nadrobno a přidejte ke směsi. Vše promíchejte, nechte ideálně hodinu chladit v ledničce a pak podávejte.

 

BBQ SURPRISE

grapefruitová minerální voda
1 snítka rozmarýnu
meloun
tabasco

Do džbánu nasypte kostky ledu a přidejte nakrájený rozmarýn a meloun. Zakápněte tabascem a dolijte grapefruitovou minerálkou.

Nalijte do sklenic, ozdobte větvičkou rozmarýnu a podávejte.

Drinkem na závěr je překvapení v podobě BBQ surprise s tabascem. Foto:

Drinkem na závěr je překvapení v podobě BBQ surprise s tabascem.

Reklama
Reklama