Teď vaří šéf! III: VIDEA a recepty na menu z 8. dílu

To je to pravé sváteční hodování. Telecí nakrájené na drobné plátky a zalité omáčkou z tuňáka, kachní foie gras s karamelizovanými jablky nebo dokonalý jablečný koláč s krémem a malinami. Všechny tyto pokrmy nyní hravě připravíte pod vedením samotného Zdeňka Pohlreicha. Tady jsou rozepsané recepty.
Naučte se narozeninové menu podle šéfa.
Naučte se narozeninové menu podle šéfa.

reklama

 

Pokud vám některá z premiérových epizod unikla v televizi, pusťte si ji nyní na Prima PLAY TADY

 

 

 

 

VITELLO TONNATO

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Vitello tonnato

 

telecí kýta
1 konzerva tuňáka
1 mrkev
1 řapíkatý celer
1 cibule
kapary
masový vývar
citronová šťáva
majonéza
snítka tymiánu
olivový olej
sůl

 

Zeleninu nakrájejte, hoďte do kastrůlku, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Kýtu očistěte, osolte, opepřete a posypte čerstvým tymiánem. Pak maso zabalte do potravinové fólie a vložte do vývaru se zeleninou. Nechte povařit 30–40 minut.

Uvařené maso nechte zchladit a vývar přeceďte.

Teď si připravte omáčku: k tuňákovi přidejte sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujte, přidejte kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujte.

Telecí nakrájejte na drobné plátky a zalijte omáčkou z tuňáka. Ozdobte kapary a zeleninou z vývaru.

 

 

KACHNÍ FOIE GRAS S KARAMELIZOVANÝMI JABLKY

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Kachní foie gras

 

kachní játra
kyselá jablka
Calvados
hladká mouka
limetová šťáva
citronová kůra
petrželka
sůl
pepř

 

Do pánve nasypte třtinový cukr, nechte ho zkaramelizovat a zalijte trochou vody. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Přidejte na pánev spolu s limetovou šťávou, citronovou kůrou a Calvadosem a nechte podusit.

Na talíř nasypte trochu hladké mouky, osolte, opepřete a promíchejte. Ve směsi obalte játra, která následně orestujte na rozpálené pánvi. Jablka nandejte na talíř, ozdobte petrželkou a přidejte orestovaná játra. Posolte a podávejte.

Jěště více inspirace do kuchyně najdete v novém vydání našeho časopisu. Už se prodává!

Vánoční hostina s Prima FRESH

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

 

 

PEČENÉ KUŘE S NÁDIVKOU

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Pečené kuře s nádivkou

 

kuře
cibule
máslo
hladká mouka
vývar
sůl
 
na nádivku:
toastový chleba
slanina
mléko
3 žloutky
petrželka
muškátový oříšek
sůl
pepř

 

Do mléka rozklepněte 3 žloutky, přidejte špetku muškátového oříšku a toastový chleba nakrájený na kostičky. Přidejte nakrájenou slaninu, petrželku, opepřete, osolte a vše promíchejte.

Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Po částech ho přidejte do směsi na nádivku a znovu promíchejte.

Kuře nasolte ze všech stran a naplňte ho nádivkou. Pomocí špejle kuře uzavřete, aby nádivka nevytekla.

Dno pekáčku poklaďte nahrubo nakrájenou cibulí, přidejte kousek másla a pak vložte kuře zády nahoru. Vše podlijte trochou vody.

Ze zbytku nádivky udělejte koule a přidejte je do pekáče. Pekáč vložte na plech a dejte do trouby. Pečte asi hodinu a v průběhu podlévejte vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut kuře otočte.

Hotové kuře dejte odležet na talíř a přikryjte alobalem. Vypečenou šťávu sceďte a nechte svařit na pánvi. Přidejte trochu hladké mouky a promíchejte. Pak zalijte studeným vývarem a nechte 20 minut povařit. Podle potřeby dosolte a potom přeceďte.

Kuře naporcujte a nandejte na talíř spolu s nádivkou. Podávejte s omáčkou.

 

JABLEČNÝ DORT

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Jablečný dort

na těsto:
3 jablka
50 g dětské krupičky
150 g cukru
4 lžíce kakaa
4 vejce
soda
sůl
máslo na vytření formy
 
na krém:
1/2 litru mléka
4 lžíce hrubé mouky
50 g cukru
máslo
 
rybízová marmeláda
maliny

 

K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Ke žloutkům přisypte cukr, sodu, dětskou krupičku, nastrouhaná jablka a kakao a vypracujte těsto. Pak postupně vmíchejte sníh.

Na dno dortové formy dejte pečicí papír a kraje vytřete máslem. Vlijte těsto a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů. Upečený korpus nechte vychladnout.

Mezitím si připravte krém: mléko vlijte do kastrůlku, přisypte cukr a hrubou mouku. Nechte ztuhnout a pak vyšlehejte s kouskem másla.

Korpus podélně rozpulte, jednu půlku namažte marmeládou a poklaďte malinami. Druhou polovinu namažte krémem, přiklopte, navrch a na kraje přidejte zbytek krému a dozdobte dalšími malinami.

Nechte v lednici zchladit asi hodinu a podávejte.

 

BERRY BERRY

BERRY BERRY.
Autor: archiv TV Prima BERRY BERRY.

 

 
minerální voda
2 limety
cukr
ostružiny
maliny
máta

 

Do džbánu nasypte led. Vymačkejte šťávu ze dvou limet, přidejte cukr, ostružiny a maliny. Dolijte minerální vodou a promíchejte. Nalijte do sklenice s ledem a ozdobte snítkou máty.

 

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Moje sladká kuchařka

Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!

reklama

reklama