VIDEA Recepty na šéfovo premiérové menu pro muže

Ve 2. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich chutné menu pro muže, které jim ovšem bude nejen chutnat, ale dokáží jej sami uvařit. A to, prosím, včetně dezertu!
Pomalu pečení hovězí hrudí s javorovým sirupem
Pomalu pečení hovězí hrudí s javorovým sirupem

reklama

 

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

 

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

 

 

ŠPANĚLSKÁ VARIANTA NA ŠUNKU S VEJCI

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Španělská varianta na šunku s vejci

španělská šunka
vejce
brambory ratté
cherry rajčata
kachní sádlo
vývar
šafrán
petrželka
olivový
olej
sůl
pepř

V kastrůlku rozehřejte kachní sádlo a vložte do něj brambory nakrájené na soudky. Stáhněte na nízkou teplotu a nechte konfitovat.

V dalším kastrůlku přiveďte k varu vývar a přidejte do něj špetku šafránu. Do vývaru pak přendejte konfitované brambory a nechte nasát.

Na pánev dejte pár lžic vypečeného kachního sádla z kastrolu a připravte na ní volská oka. Osolte a opepřete a přidejte rozpůlená cherry rajčata.

Na talíř nandejte brambory, na ně položte volská oka a navrch šunku. Ozdobte orestovanými cherry rajčátky a snítkou petrželky pokapanou olivovým olejem. Na závěr polijte šafránovou šťávou a podávejte.

 

DRŠŤKY NA PAPRICE

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Dršťky na paprice

 

dršťky 
chorizo 
bílý chleba 
2 rajčata 
mrkev 
cuketa
řapíkatý celer 
bílá cibule 
červená cibule 
2 stroužky česneku 
tymián 
uzená paprika 
vývar 
olivový olej 
sůl 
pepř

V kastrolu rozehřejte olivový olej, orestujte na něm rozdrcený česnek a po chvíli přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zarestovaná, přisypte uzenou papriku, spojte, zalijte vývarem a vmíchejte nakrájená rajčata zbavená slupky. Vložte větývku tymiánu, vařené dršťky, osolte a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte 10 - 15 minut povařit.

Pak přidejte nakrájené chorizo a nechte ještě chvíli vařit.

V dalším kastrůlku zavařte vodu, osolte a vložte hoblinky mrkve, cukety a celeru. Povařte a potom vložte do ledové vody, aby zelenina neztratila barvu. Pak ještě orestujte na olivovém oleji spolu s nakrájenou červenou cibulí. Osolte a opepřete.

Dršťky nandejte na talíř, ozdobte orestovanou zeleninou a plátkem choriza. Podávejte s bílým chlebem.

 

POMALU PEČENÉ HOVĚZÍ HRUDÍ S JAVOROVÝM SIRUPEM

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Pomalu pečení hovězí hrudí s javorovým sirupem

hovězí hrudí 
mrkev 
petržel 
řapíkatý celer 
cibule 
javorový sirup 
bourbon 
2 lžíce rajčatového protlaku 
vývar 
tymián 
2 kuličky nového koření 
barevný pepř 
římský kmín 
bobkový list 
olivový
olej 
sůl

Vrstvu tuku nařízněte a maso pořádně osolte z obou stran. Do hmoždíře nasypte koření: barevný pepř, nové koření, římský kmín a bobkový list a rozmělněte.

Rozdrcené koření vmasírujte do masa. Na pánvi rozehřejte olivový olej a vložte maso.

Opečte z obou stran, potom vyndejte stranou a na pánev nasypte nakrájenou zeleninu, kterou podlijte vývarem a zakápněte javorovým sirupem, bourbonem a rajčatovým protlakem. Přidejte tymián a osolte.

Část zeleniny dejte na dno pekáče, pak vložte maso a navrch posypte zbytkem zeleniny. Přiklopte pokličkou a pečte při 140 stupních zhruba 2,5 hodiny. V průběhu polévejte vypečenou šťávou.

Upečené maso vyndejte stranou a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu přelijte do hrnce, naběračkou seberte přebytečný tuk a šťávu nechte svařit.

Nakrájené maso nandejte na talíř, přidejte trochu upečené zeleniny, ozdobte nakrájenou petrželkou a polijte vypečenou šťávou.

 

KÁVOVÁ ZMRZLINA S ČOKOLÁDOVOU SUŠENKOU

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou

na zmrzlinu: 
500 ml mléka 
250 ml 30% smetany 
250 g Salka 
2 žloutky 
cukr krupice 
instantní káva 
kávový likér 
glukóza 

na sušenky: 
170 g hladké mouky 
140 g čokoládové čočky 
75 g třtinového cukru muscovado 
75 g cukru krupice 
115 g másla 
1 vejce 
prášek do pečiva

Žloutky ušlehejte s cukrem. V kastrolu ohřejte mléko, přidejte smetanu a kávu. Žloutky zalijte trochou horkého mléka, aby nebyly syrové, promíchejte a pak vše vraťte zpátky do hrnce.

Za stálého míchání zavařte do zhoustnutí a vmíchejte glukózu. Pak přidejte kávový likér a Salko a směs nalijte do zmrzlinového přístroje.

Mezitím si připravte čokoládové sušenky: do mixéru vložte máslo a třtinový cukr a nechte vyšlehat. Pak přidejte vejce a spojte. Postupně přimíchávejte mouku, prášek do pečiva a bílý cukr.

Vypracujte těsto a na závěr vmíchejte čokoládovou čočku. Z těsta vypracujte váleček, nechte odpočinout v lednici, pak nakrájejte na kolečka a vložte na 7 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Zmrzlinu před servírováním vložte na chvíli do lednice, aby trochu změkla. Pak pomocí lžíce nandejte do sklenic a ozdobte upečenou sušenkou.

 

vejce

brambory ratté

cherry rajčata

kachní sádlo

vývar

šafrán

petrželka

olivový olej

sůl

pepř

reklama

reklama