VIDEA Recepty na šéfovo premiérové menu pro muže

Ve 2. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich chutné menu pro muže, které jim ovšem bude nejen chutnat, ale dokáží jej sami uvařit. A to, prosím, včetně dezertu!

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

ŠPANĚLSKÁ VARIANTA NA ŠUNKU S VEJCI

španělská šunka vejce brambory ratté cherry rajčata kachní sádlo vývar šafrán petrželka olivový olej sůl pepř

V kastrůlku rozehřejte kachní sádlo a vložte do něj brambory nakrájené na soudky. Stáhněte na nízkou teplotu a nechte konfitovat.

V dalším kastrůlku přiveďte k varu vývar a přidejte do něj špetku šafránu. Do vývaru pak přendejte konfitované brambory a nechte nasát.

Na pánev dejte pár lžic vypečeného kachního sádla z kastrolu a připravte na ní volská oka. Osolte a opepřete a přidejte rozpůlená cherry rajčata.

Na talíř nandejte brambory, na ně položte volská oka a navrch šunku. Ozdobte orestovanými cherry rajčátky a snítkou petrželky pokapanou olivovým olejem. Na závěr polijte šafránovou šťávou a podávejte.

DRŠŤKY NA PAPRICE

dršťky chorizo bílý chleba 2 rajčata mrkev cuketa řapíkatý celer bílá cibule červená cibule 2 stroužky česneku tymián uzená paprika vývar olivový olej sůl pepř

V kastrolu rozehřejte olivový olej, orestujte na něm rozdrcený česnek a po chvíli přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zarestovaná, přisypte uzenou papriku, spojte, zalijte vývarem a vmíchejte nakrájená rajčata zbavená slupky. Vložte větývku tymiánu, vařené dršťky, osolte a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte 10 - 15 minut povařit.

Pak přidejte nakrájené chorizo a nechte ještě chvíli vařit.

V dalším kastrůlku zavařte vodu, osolte a vložte hoblinky mrkve, cukety a celeru. Povařte a potom vložte do ledové vody, aby zelenina neztratila barvu. Pak ještě orestujte na olivovém oleji spolu s nakrájenou červenou cibulí. Osolte a opepřete.

Dršťky nandejte na talíř, ozdobte orestovanou zeleninou a plátkem choriza. Podávejte s bílým chlebem.

POMALU PEČENÉ HOVĚZÍ HRUDÍ S JAVOROVÝM SIRUPEM

hovězí hrudí mrkev petržel řapíkatý celer cibule javorový sirup bourbon 2 lžíce rajčatového protlaku vývar tymián 2 kuličky nového koření barevný pepř římský kmín bobkový list olivový olej sůl

Vrstvu tuku nařízněte a maso pořádně osolte z obou stran. Do hmoždíře nasypte koření: barevný pepř, nové koření, římský kmín a bobkový list a rozmělněte.

Rozdrcené koření vmasírujte do masa. Na pánvi rozehřejte olivový olej a vložte maso.

Opečte z obou stran, potom vyndejte stranou a na pánev nasypte nakrájenou zeleninu, kterou podlijte vývarem a zakápněte javorovým sirupem, bourbonem a rajčatovým protlakem. Přidejte tymián a osolte.

Část zeleniny dejte na dno pekáče, pak vložte maso a navrch posypte zbytkem zeleniny. Přiklopte pokličkou a pečte při 140 stupních zhruba 2,5 hodiny. V průběhu polévejte vypečenou šťávou.

Upečené maso vyndejte stranou a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu přelijte do hrnce, naběračkou seberte přebytečný tuk a šťávu nechte svařit.

Nakrájené maso nandejte na talíř, přidejte trochu upečené zeleniny, ozdobte nakrájenou petrželkou a polijte vypečenou šťávou.

KÁVOVÁ ZMRZLINA S ČOKOLÁDOVOU SUŠENKOU

na zmrzlinu: 500 ml mléka 250 ml 30% smetany 250 g Salka 2 žloutky cukr krupice instantní káva kávový likér glukóza na sušenky: 170 g hladké mouky 140 g čokoládové čočky 75 g třtinového cukru muscovado 75 g cukru krupice 115 g másla 1 vejce prášek do pečiva

Žloutky ušlehejte s cukrem. V kastrolu ohřejte mléko, přidejte smetanu a kávu. Žloutky zalijte trochou horkého mléka, aby nebyly syrové, promíchejte a pak vše vraťte zpátky do hrnce.

Za stálého míchání zavařte do zhoustnutí a vmíchejte glukózu. Pak přidejte kávový likér a Salko a směs nalijte do zmrzlinového přístroje.

Mezitím si připravte čokoládové sušenky: do mixéru vložte máslo a třtinový cukr a nechte vyšlehat. Pak přidejte vejce a spojte. Postupně přimíchávejte mouku, prášek do pečiva a bílý cukr.

Vypracujte těsto a na závěr vmíchejte čokoládovou čočku. Z těsta vypracujte váleček, nechte odpočinout v lednici, pak nakrájejte na kolečka a vložte na 7 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Zmrzlinu před servírováním vložte na chvíli do lednice, aby trochu změkla. Pak pomocí lžíce nandejte do sklenic a ozdobte upečenou sušenkou.

vejce

brambory ratté

cherry rajčata

kachní sádlo

vývar

šafrán

petrželka

olivový olej

sůl

pepř

Sdílejte článek
Štítky Pohlreich

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.