VIDEA Recepty na šéfovo premiérové menu pro ženy

V 1. premiérovém dílu Teď vaří šéf! uvařil Zdeněk Pohlreich svěží menu pro ženy – polévku ribolitu, gnocchi po pařížsku z odpalovaného těsta a jako hlavní chod upekl kuře na citronech. Níže najdete všechny jeho recepty přehledně rozepsané.
KUŘE S CITRONOVOU OMÁČKOU
KUŘE S CITRONOVOU OMÁČKOU
archiv FTV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

 

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

 

 

POLÉVKA RIBOLLITA

TVŠ IV (1) - Polévka Ribollita
Teď vaří šéf! IV (1) - Polévka Ribollita

bílé fazole
bílý chleba
parmazán
mrkev
petržel
brambora
černá kapusta
řapíkatý celer
rajčata
červená cibule
zeleninový vývar
olivový olej
sůl
pepř

Zeleninový vývar přiveďte k varu a přidejte mrkev, petržel a bramboru nakrájenou na kostičky. Osolte a opepřete a nechte povařit. Po chvíli postupně přisypte vařené bílé fazole, část rajčat zbavených slupky, řapíkatý celer a cibuli nakrájenou najemno.

Na závěr vložte černou kapustu a nechte změknout.

Na dno talíře rozlámejte chleba, pokapejte olejem, přidejte zbytek krájených rajčat, zalijte uvařenou polévkou a posypte nastrouhaným parmazánem. Potom ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte.

NOVÉ Ještě více inspirace z kuchyně můžete nyní čerpat i z nového čísla krásného magazínu Prima FRESH. Právě je na stáncích.

Jarní koleda s Prima FRESH

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

GNOCCHI PO PAŘÍŽSKU

TVŠ IV (1) - Gnocchi po pařížsku
Teď vaří šéf IV (1) - Gnocchi po pařížsku

cuketa
lilek
4 cherry rajčata
oranžová paprika
1 stroužek česneku
francouzský sýr
vývar
sůl
pepř
 
Na noky:
mouka
5–6 vajec
máslo
dijonská hořčice
voda
estragon
kerblík
petrželka
pažitka
muškátový oříšek
sůl
pepř

 

Nejdříve si připravte odpalované těsto – v hrnci přiveďte k varu vodu, nechte v ní rozpustit máslo, pak přisypte mouku a míchejte, dokud se těsto nepřestane lepit. Potom postupně přidávejte jednotlivá vejce a opět promíchejte. Přidejte dvě lžíce hořčice, osolte a opepřte a vmíchejte nasekané bylinky a nastrouhaný muškátový oříšek.

Vytvarované noky uvařte ve vroucí vodě a nechte zchladnout.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cuketu, lilek a papriku, osolte a opepřete.

Po chvíli přisypte noky a pokrájená rajčátka. Podlijte trochou vývaru a přidejte kousek másla. Nechte rozpustit, pánev odstavte a posypte strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.

 

KUŘE S CITRONOVOU OMÁČKOU

TVŠ IV (1) - Kuře na citronech
Teď vaří šéf! IV (1) - Kuře na citronech

 

kuře
1 citron
rozmarýn
olivový olej
sůl
 
na marinádu:
jogurt
1 citron
rozmarýn
sůl
pepř
 
na salát:
polníček
citronová šťáva
slunečnicový olej
sůl
pepř

 

Kuře naporcujte, kostru schovejte na přípravu domácího vývaru a zbytek osolte.

Stehna prořízněte, aby se lépe propekla.

Teď si připravte marinádu: v misce smíchejte jogurt, šťávu z citronu, sůl, pepř a rozmarýn.

V marinádě obalte kuře a nechte asi hodinu odležet.

Na dno pekáčku kápněte olej, vložte kousky kuřete, posypte rozmarýnem a navrch přidejte plátky citronu. Zakápněte citronovou šťávou a dejte péct na 180 stupňů.

Po 45 minutách vyndejte. Vypečenou šťávu svařte v hrnci. Ve šťávě pak ještě nechte na chvíli prohřát jednotlivé porce kuřete.

Mezitím připravte salát: v misce smíchejte citronovou šťávu, slunečnicový olej, sůl a pepř. Vzniklou marinádou polijte salát a promíchejte.

Na talíř nandejte porci kuřete, ozdobte pečeným plátkem citronu, snítkou rozmarýnu, zalijte šťávou a podávejte se salátem.

 

 

ZAPEČENÉ POMERANČE

TVŠ IV (1) - Zapečené pomeranče
Teď vaří šéf IV (1) - Zapečené pomeranče

2 pomeranče
pomerančový likér
moučkový cukr
pomerančová kůra naložená v cukrovém sirupu

na tvarohový krém:
tvaroh
smetana
1 vejce
hnědý cukr
1/2 vanilkového lusku
sůl

Pomeranče vyfiletujte a ze zbytku vymačkejte šťávu. Do misky nasypte moučkový cukr, přidejte nakrájené pomeranče, zakápněte pomerančovým likérem a pomalu promíchejte.

V další misce si připravte tvarohový krém: z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Žloutek smíchejte s hnědým cukrem a zrníčky z poloviny vanilkového lusku. Přidejte lžičku z pomerančové marinády. Vmíchejte tvaroh a spojte spolu s kapkou smetany. Na závěr pomalu zapracujte vyšlehaný sníh.

Na talíř nandejte marinované pomeranče, přidejte tvarohový krém a shora zapečte pomocí flambovací pistole. Ozdobte pomerančovou kůrou naloženou v cukrovém sirupu a podávejte.

 

GRANITA Z RŮŽOVÉHO GRAPEFRUITU

TVŠ IV (1) - Granita z grapefruitů
Teď vaří šéf! IV (1) - Granita z grapefruitů

2 grapefruity
cukrový sirup
meduňka

Grapefruity rozpulte a vymačkejte z nich šťávu. Přeceďte a smíchejte se stejným množstvím cukrového sirupu. Nalijte do pekáčku a dejte do mrazáku. Když směs začne přimrzat, tak ji vidličkou promíchejte.

Servírujte ve sklenicích ozdobené snítkou meduňky.

Reklama
Reklama