VIDEA: Teď vaří šéf! III: Recepty na zimní menu z 11. dílu

VIDEA: Teď vaří šéf! III: Recepty na zimní menu z 11. dílu

Pokud vám unikl nedělní díl Teď vaří šéf!, pusťte si ho nyní on-line TADY

VIDEOrecepty na jednotlivá jídla Zdeňka Pohlreicha najdete pohromadě ZDE

POLÉVKA Z KYSANÉHO ZELÍ

kysané zelí 2 brambory uzený bok drůbeží vývar smetana 1/2 cibule hladká mouka máslo kmín mletá červená paprika sůl pepř

V hrnci nechte rozehřát máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou nahrubo. Po chvíli přidejte kmín, červenou papriku a zaprašte moukou. Orestujte, zalijte vývarem a promíchejte. Osolte a opepřete. Z kysaného zelí vylijte šťávu, zelí pokrájejte a přidejte do polévky. Stáhněte var a nechte asi 30 minut povařit. Mezitím v dalším kastrůlku uvařte v osolené vodě brambory. Ty pak přidejte k polévce spolu s nakrájeným uzeným bokem. Ještě chvíli povařte, přidejte smetanu, dosolte a podávejte.

VIDEO recept na polévku z kysaného zelí:

HRÁŠKOVÉ RIZOTO

kulatozrná rýže mražený hrášek 1 dcl suchého bílého vína vývar 1 šalotka máslo parmazán olivový olej rozmarýn pepř sůl

V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypte rýži a promíchejte. Po chvíli přilijte víno a nechte odpařit. Opepřete a osolte a přidejte rozmarýn. Zalijte vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Vývar nechte opět odpařit a postupně dolévejte, dokud rýže nebude měkká. Pak přisypte hrášek, máslo, pánev odstavte a promíchejte. Na závěr přisypte parmazán a nechte rozpustit. Nandejte na talíř, přidejte kapku olivového oleje a ozdobte ještě pár hoblinami parmazánu.

VIDEO recept:

Tip na DÁREK: Každého milovníka dobrého jídla s nápadem potěší také vánoční vydání časopisu Prima FRESH.

Podobné články

HOVĚZÍ PEČENĚ NA ČERVENÉM VÍNĚ

hovězí kýta špek 2 dl suchého červeného vína 3 dl vývaru 1 a 1/2 cibule rozmarýn máslo olivový olej sůl pepř na přílohu: 2 mrkve vývar máslo petrželka sůl

Špek nakrájejte a nechte chvíli zmrazit. Kýtu nakrojte na několika místech a prošpikujte. Osolte a opepřete ze všech stran. V kastrolu rozehřejte olej a maso opečte. Po chvíli přisypte nakrájenou cibuli. Pak přidejte snítky rozmarýnu, podlijte červeným vínem a nechte odpařit. Zalijte vývarem, zakryjte pokličkou a vložte do trouby předehřáté na 145 stupňů. Maso pečte hodinu až hodinu a půl.

Mezitím si připravte přílohu: k uvařené mrkvi nakrájené na větší kousky přidejte kousek másla, osolte, zalijte vývarem a nechte prohřát. Pak přidejte nakrájenou petrželku a promíchejte.

Upečené maso vyndejte z trouby, šťávu z kastrolu přeceďte a zjemněte máslem. Maso nakrájejte na plátky, nandejte na talíř, polijte šťávou a podávejte s mrkví.

VIDEO recept:

MALINOVÁ CHARLOTTE

mražené maliny čerstvé lesní ovoce toastový chleba mascarpone 1 lžíce smetany 3 lžíce hnědého cukru moučkový cukr 2 plátky želatiny citronová šťáva máta

Mražené maliny vložte do hrnce, zasypte cukrem, přidejte citronovou šťávu a nechte rozehřát.

Pak směs propasírujte. Misku vyložte potravinářskou fólií. Toastový chleba narychlo ponořte do malinové směsi a vložte do misky.

Mascarpone promíchejte se smetanou, pak přilijte trochu malinové šťávy, přisypte moučkový cukr a vyšlehejte.

Do směsi přidejte čerstvé lesní ovoce, rozpuštěnou želatinu, případně ještě trochu malinové šťávy a vše spojte dohromady.

Pak směs přendejte do misky na namočené toastové chleby a vytvořte ještě jednu chlebovou vrstvu. Vše zakryjte fólií a nechte hodinu tuhnout v lednici.

Vyjměte z fólie, nandejte na talíř, posypte moučkovým cukrem a ozdobte snítkou máty.

VIDEO recept:

FRESH GINGER ALE

Šéfovo zimní menu je tím nejlepším lékem na deprese.

čerstvý zázvor 1 limeta cukrový sirup bazalka minerální voda

Do džbánu nastrouhejte čerstvý zázvor, přilijte šťávu z limety, cukrový sirup a led. Zalijte minerální vodou a přidejte bazalku.

Nalijte do sklenic a ozdobte lístkem bazalky a kouskem zázvoru.

VIDEO recept:

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek
Štítky recepty Pohlreich vaření

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.