Vyzkoušejte úžasnou bílou cibulovou polévku s krevetami podle šéfa Pohlreicha!

V premiérových dílech v pořadí již sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich nejen vymyslí, ale i ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.
Ochutnejte šéfovu premiérovou polévku už nyní. Dobrou chuť!
Rozepsaný recept:
BÍLÁ CIBULOVÁ POLÉVKA S KREVETAMI
Marináda:
Postup:
V hrnci rozehřejte olivový olej a vmíchejte cibuli nakrájenou na větší kousky. Zakryjte poklicí a chvíli poduste. Brambory oloupejte, pokrájejte a přidejte do hrnce spolu se solí a pepřem. Promíchejte.
Krevety vyloupejte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm slupky z krevet. Po chvíli přidejte i celé krevety a orestujte do růžova.
V misce si připravte marinádu - smíchejte olivový olej, balzamico a sójovou omáčku. Pak krevety vložte do marinády a zakápněte citrónovou šťávou.
Do pánve od krevet vlijte zeleninový vývar, nechte spojit a pak přes cedník přilijte do hrnce s polévkou. Zakápněte smetanou a nechte ještě chvíli povařit. Potom rozmixujte, nandejte na talíř a ozdobte krevetami, nasekanou petrželkou a olivovým olejem.
Nenechte si ujít celý premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! v neděli před polednem - začínáme v 10.10 na Primě.
Podívejte se, co se na celé menu v televizní upoutávce: