TopStar

24. října 2013 10:10

Nezničitelný Zdeněk Pohlreich: Z nemocnice rovnou ke sporáku (ROZHOVOR)

Co všechno se dá stihnout mezi dvěma přímými televizními přenosy během jediného týdne? Tak třeba operace kolene – slavný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nasadil pro kolegy laťku zase o kus výš. To kdyby se náhodou některý chtěl vymlouvat, že pro nějakou bolístku nemůže vařit.

Když minulý týden Zdeňku Pohlreichovi ruplo v koleni, nepobledl jen on bolestí, ale (v nadsázce řečeno) i celý štáb TV Prima, připravující jeho novou kulinářskou show "Česko vaří s Pohlreichem živě".

Podrobnosti o show, recepty, videa a další informace najdete ZDE. (Vysílá Prima každou sobotu od 20.15 hod.)

Zdeněk ale zabojoval a první díl show zvládl bravurně. Nyní už má po operaci a v sobotu se do studia chystá zase. Tentokrát mu ovšem bude dělat společnost muž – herec Miroslav Etzler. Serveru Prima-Style.cz poskytl Zdeněk Pohlreich rozhovor:

Skutečně se muži chovají v kuchyni jinak než ženy? Říká se o nich například, že nechají kolem sebe větší nepořádek…

Na nepořádku zas tak nezáleží. Hlavní, je aby to bylo k jídlu.

Jak se dá ustát přímý televizní přenos sotva pár dní po operaci kolene?

Jasně, že to není ideální, ale vydržet se to určitě dá.

Nepolykal jste v uplynulém týdnu něco, co byste si rád odpustil – například prášky proti bolesti? Jak se teď cítíte?

Pár prášků proběhlo, jenže co se dá dělat. Je to lepší než trpět. Teď se cítím o moc líp.

Chystáte se v sobotu vařit jemný hráškový krém, kuřecí jatýrka na majoránce a zapečené pomeranče. Které jsou klíčové momenty při přípravě – co se zkrátka musí určitě povést, aby jídlo bylo dobré a diváci doma si pochutnali?

Základem všeho je se dobře organizačně i mentálně připravit. Povést se musí všechno, pojem ´dílčí úspěchy´ ve vaření nemá žádný význam.

Kdy a kde jste si právě tahle jídla sám dal? Vzpomenete si?

To si nevzpomenu. Vlastně ano, při testování receptů pro náš program.

Budete prý brzy otevírat i japonskou restauraci. Řeknete mi o svém novém projektu nějaké podrobnosti?

Rád. Bude se jmenovat Yamato a bude v ulici U Kanálky na Vinohradech. Mým partnerem a spolumajitelem je Marek Hora, který je nejlepším sushi kuchařem v Čechách. Otevírat budeme začátkem listopadu, otevřeno bude kromě neděle každý den. Věřím, že to bude senzační.

Mohlo by vás zajímat:


Přečtěte si také