TopStar

15. listopadu 2013 13:55

Tatarák není nepřítel! Kořeněný rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem neskončil dobře

Máte rádi "tatarák"? Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, kde si ho dát a kde ne. A prozradil, kdy má na něj sám chuť. Poslední otázka horkokrevného "šéfa" ovšem poněkud nadzdvihla a jak je jeho dobrým zvykem, bez okolků nám to naservíroval.

Má tatarák oprávněně špatnou pověst?

Já myslím, že určitě ne. Jídlo jako takové nemůže za varianty v provedení jednotlivými lidmi. Navíc si myslím, že tatarák špatnou pověst nemá. Cpe se tím spousta lidí...

Kde byste si ho sám nikdy nedal?

V normální hospodě, kde neznám kuchaře, jde jistě o riskantní krok. Mně osobně tatarák nedělá moc dobře a jím ho většinou v opilosti.

Kolikrát vás zklamal a kolikrát nadchnul během vaší kariéry? Je to v rovnováze?

Moc mi chutnal v Itálii, kde převládala čistá chuť masa. Většina domácích provedení nestojí ani za zmínku – mastné topinky, tuna česneku a spousta přísad.

Kdy míváte na tarák největší chuť?

Asi tak po pátém pivu....

Jak často si ho připravujete doma a koho byste jím pohostil?

Doma jsme to dělali snad jednou, když nám zbyla svíčková. Raději mám rybí variantu, pokud je dobrý tuňák, mám to raději. Neděláme to často.

Jsou nějaká osvědčená vodítka, jak poznat „škodlivý“ tatarák v restauraci?

Nechodit do škodlivých restaurací. Nejde většinou o kuchařské umění a to já nemám moc rád.

Nějaký fígl na jeho přípravu?

Vy novináři si pořád myslíte, že vaření je o tom, kdo jaké používá "fígle". Od dob vysílání kuchařské parodie "Párty s kuchařem" jsem na to slovo i pojem alergický.

TIP Prima-Style.cz: Udělejte si vlastní tatarský biftek se Zdeňkem Pohlreichem v přímém televizním přenosu v sobotu od 20.15 na Primě. Hosty ve studiu budou moderátoři Karel Voříšek, Klára Doležalová a Mahulena Bočanová.

Recepty a podrobnosti najdete ZDE.

Mohlo by vás zajímat:


Přečtěte si také