Jak na to

18. dubna 2016 13:33

Martina Čerňanská

Bramborové růžičky s tvarohovým dipem

Ani největší odpůrci brambor nedokážou odolat skvělému receptu, který nám v dalším díle svého pořadu prozradí Láďa Hruška. Tato bramborová delikatesa s romantickým názvem je nejen velmi nenáročná na přípravu, ale na talíři se opravdu krásně vyjímá a navíc je zdravá!

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!

Co budeme potřebovat:bramboryolejtvarohcibulepažitkasůlpepřškrabkastruhadloforma na muffiny

Postup:Očištěné, oškrábané brambory nastrouháme na tenké plátky, které si vyskládáme na kuchyňském prkénku do řady za sebou, tak aby se jednotlivé plátky překrývaly a přitom tvořily jednolitý pás. Takto poskládané brambory srolujeme do ruličky, kterou vložíme do silikonové formičky na muffiny. Seskládané a srolované plátky brambor vytváří dojem květu růže. Osolíme je, opepříme, zakápneme olejem a vložíme do předem vyhřáté formy. Pečeme při 20 °C asi 20 až 25 minut. Mezitím si vyrobíme výtečný tvarohovo-pažitkový dip, který k pečeným bramborám nejen skvělé chutná, ale navíc je barevně nádherně doplní. K jeho přípravě si nakrájíme najemno jednu cibulku a svazeček pažitky, přičemž několik delších stvolů pažitky si necháme na dozdobení. Nasekanou cibulku i pažitku nasypeme do misky, přidáme tvaroh, osolíme a pořádně promícháme.

Dobrou chuť :)

Sdílejte článek

Přečtěte si také