Jak na to

21. března 2016 08:24

Martina Čerňanská

Bůčková roláda

Možná i pro vás se stane rodinným stříbrem na talíři a nepostradatelnou pochoutkou při každé sváteční události – bůčková roláda. Už jen při vyslovení tohoto názvu se sbíhají sliny na jazyku.

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!

Co budeme potřebovat:Na roládu:1 kg mletého bůčku3 lžíce škrobu1 sklenička studeného mléka1 lžíce sádlasůlpepř

Náplň:5 vajec5 plátků šunky1 hrnek sterilované kapie1 hrnek hrášku

Postup:

Mleté maso prosolíme, opepříme, přidáme škrob a trochu sádla a takto naložené necháme přes noc odpočívat v lednici. Následující den si připravíme z pěti vajec míchaná vajíčka, poté rozprostřeme na pracovní plochu potravinovou fólii a rovnoměrně na ni naneseme naložené mleté maso do výšky asi dvou centimetrů. Maso poklademe plátky šunky, další vrstvu budou tvořit míchaná vejce, na ně nasypeme hrášek a červenou kapii. Opatrně pomocí fólie zarolujeme a zlehka přitlačíme, aby dobře držela pohromadě. Odstraníme potravinovou fólii a přendáme na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Roládu pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 až 60 minut při 180 až 200 °C.

Sdílejte článek

Přečtěte si také