Langoše (lepší) než ze stánku

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!
Suroviny:
3 a ½ hrnku polohrubé mouky
2 necelé hrnky mléka
1 kostka droždí
½ lžičky cukru
½ lžičky soli
olej na smažení
sýr na posypání, kečup
Potřeby:
pánev, miska na zadělání těsta, vařečka
Postup:
5 porcí, cca 1 hodina (kynutí) 20 minut
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru vytvořte kvásek – nechte ho 5 minut vzejít (tvoří se bublinky). Přidejte ostatní suroviny a vytvořte nelepivé hladké těsto (pokud se lepí, přidejte trochu mouky). Nechte nejméně ½ hodiny na teplém místě kynout. Vyválejte na placku silnou asi 2 cm a hrníčkem vykrájejte kolečka, která nechte ještě kynout 10 minut. Kolečka vytahejte rukou do délky a velikosti langoše a dejte smažit do vyšší vrstvy oleje cca 1 minutu z každé strany.
Potřete česnekem, kečupem, posypte nastrouhaným sýrem.