Jak na to

24. dubna 2016 13:35

Martina Čerňanská

Míša řezy

Rodinným stříbrem na talíři, jehož tajemství divákům odhalí Láďa Hruška v dalším díle svého pořadu Vychytávky Ládi Hrušky, bude tentokrát sladké potěšení, jehož vábení málokdo odolá. Míša řezy jsou v naší zemi po generace oblíbený moučník, který díky své základní ingredienci a čokoládové krustě přip

Co budeme potřebovat:

Na korpus:

5 vajec5 lžic polohrubé mouky1 lžíce prášku do pečiva1 lžíce kakaového prášku5 lžic moučkového cukru2 lžíce oleje

Na krém:

1 kostka másla (250 g)5 lžic moučkového cukru2 měkké tvarohy

Na polevu:

80 g rostlinného tuku1 tabulka čokolády na vaření2 lžíce mléka

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!

Postup:Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a k nim postupně přimícháváme mouku s kypřícím práškem a kakaem, dále přilejeme do těsta olej a na závěr přidáme z bílků vyšlehaný sníh. Hotové těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 14 minut při teplotě 200 °C.

Mezitím se pustíme do přípravy krému. Změklé máslo smícháme s moučkovým cukrem, přidáme tvaroh a pomocí mixéru vyšleháme dohladka.

Polevu budeme vařit ve vodní lázni. Nejprve necháme rozpustit tuk, do něj nalámeme čokoládu a pořádně promícháme. Když se tuk spojil s čokoládou, naředíme polevu trochu mlékem.

Vychladlý korpus pomažeme v rovnoměrné vrstvě krémem, polijeme čokoládovou polevou a necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť :)

Sdílejte článek

Přečtěte si také