Jak na to

8. května 2016 13:45

Martina Čerňanská

Provensálský nakládaný hermelín se švestkami

Provensálský nakládaný hermelín se švestkami

Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!

Suroviny:4 hermelíny (camemberty)3 feferonky (čerstvé - zelená, žlutá a červená – koupí se jako balíček v Tescu i Albertu)1 mega velká cibule1 balení provensálských bylinek1 balíček grilovacího koření1 balíček mleté papriky4 stroužky česneku3-5-10 (3 bobkové listy, 5 kuliček Nového koření a 10 celých kuliček černého pepře)olej na zalití

Postup:Hermelíny rozkrojte napůl. Polovinu posypejte provensálskými bylinkami, druhou polovinu grilovacím kořením. Potřete rozdrceným česnekem a dejte na půlku kolečko cibule, přiklopte druhou půlkou.

Hermelíny naskládetej do čisté sklenice a zasypte mletou paprikou. Zalijte olejem, protřepej a přidejte ostatní koření (bobkový list, pepř, nové koření, feferonky a zbytek cibule)

Proložte zbylá místa švestkami a dejte uležet na chladné místo nebo do sklepa 5 dnů. Pak už skladujte v lednici.

Dobrou chuť :)

Sdílejte článek

Přečtěte si také