Další díl Zdeňkovy akademie vám udělí lekci pečení
Zdeňkova akademie (6) - upoutávka
Do kategorie pečení spadá jak pečení pečiva, v angličtině označované jako baking, tak pečení masa či zeleniny, označované jako roasting. V čem je rozdíl? Nepropásněte v neděli další díl pořadu Zdeňkova akademie, ať víte o této kuchařské technice více.
Tato technika zahrnuje řadu variant. Sahá daleko do historie, kdy první troubou byla pec vystlaná rozpálenými kameny jako zdroj tepla, až k dnešním sofistikovaným kouskům vybavení, s vestavěným grilem a kontrolovanou teplotou či časováním.
Rozdíl mezi pečením a pečením.
Co je "baked" a co "roasted"? Přestože v obou případech jde v podstatě o stejnou metodu, kterou je aplikace suchého tepla okolo 180°C (v případě těst i více), je třeba si to trošku vysvětlit, že?
Pečená vepřová kýta se zeleninovým pyré
V případě pečení jde o metodu velice úspornou na čas, většinou vyžaduje pozornost na začátku a konci, kromě občasného podlévání a polévání v případě masa (jak už víme rostingu).
V případě pečení pečiva (baked) se až na úplné výjimky připravovaného produktu nesmíme ani dotknout, pamětníci tzv. stržené vánočky či spadlého soufflé budou vědět, o čem mluvím.
Naučte se dobře znát skutečné teploty vaší trouby a grilu
Dolaďte se Zdeňkovou akademií vaše postupy tak, abyste skutečně postupovali, jak je potřeba. Může se stát, že to, co nastavíte na stupnici, je ve skutečnosti jinak, zvláště plynové trouby jsou obtížně kontrolovatelné. Proto je třeba trošku cviku, než to zvládneme.
Jde o ideální postup při rodinném vaření, jsme schopni připravit větší množství pokrmu naráz.
Více uvidíte v nedělní škole pečení Zdeňka Pohlreicha.
Pořad Zdeňkova akademie začíná v neděli v 18.00 na Primě.
Mořský vlk v solné krustě s cuketovými omeletami
Zdeňkova akademie, kuchařský pořad, 2017
Šéf si své žáky vybral z řad diváků a neváhal je pozvat do své kuchyně na ranči u Zdeničky. Během dvanácti premiérových dílů se spolu s nimi zaměří na ovládnutí dvanácti kuchařských technik!
Režie: Filip Majer