Gratinované recepty ze Zdeňkovy akademie

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tentokrát ve své Akademii představil techniku gratinování - zapékání pokrmů seshora tak, že jim dáte nádhernou barvu i zbožňovanou křupavou kůrčičku. Vyzkoušejte si podle jeho návodů několik gratinovaných dobrot.
Steak s gratinovanými těstovinami
Steak s gratinovanými těstovinami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Typicky se na gratinování používá například sýr, který během pár minut roztaje a díky vysoké teplotě zůstante jako krusta nahoře. Gratinovat můžete sladké, slané, pečené, ale třeba i smažené.

A tady je první recept s využitím techniky gratinování:

Steak s gratinovanými těstovinami

Steak s gratinovanými těstovinami
Steak s gratinovanými těstovinami

Kdo má chuť na něco sladkého, může gratinovat Zdeňkův rebarborový koláč:

Gratinovaný rebarborový koláč
Gratinovaný rebarborový koláč

A teď něco pro gurmány:

Humr thermidor

Humr thermidor
Humr thermidor

VŠECHNY VIDEORECEPTY ZE ZDEŇKOVY AKADEMIE LZE SLEDOVAT ONLINE V TOMTO ODKAZU 

Reklama
Reklama