Zdeňkova akademie gratinuje

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se tentokrát zaměří na techniku gratinování. Jde o zapékání seshora, jež dává našim pokrmům nádhernou barvu i křupavou kůrčičku, kterou všichni zbožňujeme. Jak přesně na to, ukáže Šéf svým žákům zase v neděli od 18.00 na Primě.
Zdeňkova akademie (11) - upoutávka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

V jednom z minulých dílů jsme se věnovali technice pečení. To všichni znáte, prostě to strčíte do trouby a pečete, občas podlijete, v angličtině se jedná o roasting. Říkali jsme si taky o tzv. baking, což je taky pečení, ale spíš koláčů, buchet, chleba a všeho, co dáte do trouby, ale troubu už nesmíte otevřít, aby těsto nespadlo.

Samostanou kapitolou je gratinování neboli zapékání seshora.

Okouknout princip gratinování a co je k němu vhodné, probere Šéf s kolegou, šéfkuchařem Emanuelem Ridi. Podívejte se na ukázku:

Zdeňkova akademie (11): Mořský jazyk
Zdeňkova akademie (11): Mořský jazyk

Typicky se na gratinování používá například sýr, který během pár minut roztaje a díky vysoké teplotě zůstante jako krusta nahoře. Gratinovat můžete sladké, slané, pečené, smažené, prostě vše, co si zamanete.

Zdeněk Pohlreich své žáky naučí steak s gratinovanými brambory a zelenými fazolkami či rebarborový koláč.

A pro žáky má také jedno velké překvapení. Jaké? Podívejte se na další ukázku:

Zdeňkova akademie (11): Za co chytit humra?
Zdeňkova akademie (11): Za co chytit humra?

Více na téma gratinování uvidíte v pořadu Zdeňkova akademie v neděli od 18.00 na Primě.

VŠECHNY VIDEORECEPTY ZE ZDEŇKOVY AKADEMIE LZE SLEDOVAT ONLINE V TOMTO ODKAZU 

Reklama
Reklama