Převalované vdolky

Náročný dezert byl v podobě slováckých svatebních koláčků, které dají spoustu práce, ale jsou moc dobré.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ilona Hanáková

Prostřeno! XIII (7) 4.3. dezert
Převalované vdolky

reklama

Suroviny

500 ghladká mouka speciál
3 ksŽloutek
250 mlMléko
1 baleníkvasnice
1 ksHera
6 kostekCukr
1 špetkaSůl
Povidla
Olej
Tvaroh
Cukr
vanilkový cukr
1 ksŽloutek
rozinky
Na drobenku:
Máslo
hladká mouka

Postup

Z trošky mouky, cukru, mléka a kvasnic zaděláme kvásek. Ten smícháme s uvedeným množstvím mouky a zbylými surovinami. Vypracujeme kynuté těsto, které rozválíme na centimetrovou tloušťku. Rozetřeme na něj do pěny vymíchanou heru a 100 g mouky.Těsto složíme na čtyřikrát jako kapesník a uložíme do chladu. Po 30 minutách těsto rozválíme a znovu složíme a dáme opět do chladna. Po půl hodině postup znovu opakujeme.

Na tvarohovou náplňsmícháme kostku tvarohu s cukrem dle chuti, vanilkovým cukrem, žloutkem, spařenými rozinkami a rumem.

Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, plníme tvarohovou nádivkou, pečlivě zabalíme a uděláme malý důlek. Do důlku vložíme povidla, vdolek namočíme povidly do oleje a posypeme drobenkou, kterou jsme si už udělali.

Koláčky (vdolky) vložíme na plech a necháme ještě půl hodiny dokynout. Pečeme krátce (asi 10 minut) vtroubě vyhřáté na 250°C.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!