4 páry z pralesa. Aneb Filmová Láska v divočině

Hlavně na začátku devadesátých let jste mohli vidět klasický příběh. Žena, velká intelektuálka, se dostane do nebezpečí v divočině a je nucena vyjít na první pohled s obrovským hulvátem, který se zanedlouho stane jejím milencem. Vzpomenete si na ty nejlepší?

Na Prima love uvidíte v pátek ve 20.15 německý snímek zavánějící romantikou v exotice Láska v divočině.

Takových příběhů natočil nejen Hollywood už mnoho a mnoho, ale diváky stále baví. Může za to hlavně kombinace rozličných charakteristik postav, které nemají na první pohled vůbec nic společného a vedle sebe si vedou jako perfektně nastražená rozbuška v rukou pacienta s Azheimerem. Dvojici však k sobě vášnivě svede napětí, nebezpečí a vzájemná vynucená závislost jeden na druhém.

To vše hodíte do hrnce a máte perfektní pár a filmový snímek z džungle nebo z jiné exotiky. Vzpomenete si na ty nejlepší páry?

1) Láska v divočině

Zhýčkaná aristokratka Julia narazí v indonéské džungli na bláznivého řidiče Andrease. Ona chce zachránit svět, zatímco on musí zachraňovat ji. Při boji o zachování pralesa a ohrožených opic se dostanou do střetu s místní dřevařskou mafií i policií…

Podívejte se na upoutávku:

2) Douglas a Turnerová v Honbě za klenotem Nilu

Nestárnoucí dvojka, která se nejspíš nikdy neokouká. Tahle romanticko-dobrodružná komedie je klenotem světové filmografie. Na filmu se povedlo snad všechno, co mohlo. Inteligentní humor (samozřejmě přiměřeně žánru), akorát tak správná porce milostného jiskření (není ho ani moc, aby to zvedlo od televize mužskou část diváctva, ani málo, aby unudilo tu ženskou), vynikající casting (Kathleen Turnerová a Michael Douglas – divákovo srdce plesá!), vtipné akční scény (nehraničící s trapností), svižný děj (bez zbytečných záseků či hluchých míst), krásná příroda (bez laciných kýčů)… No zkrátka oddychovka jak blázen, při které se budete usmívat od začátku až do konce.

3) Krokodýl Dundee a tvrdohlavá reportérka

Ctižádostivá newyorská reportérka Sue Charlton (Linda Kozlowski) vyrazí do australské buše kvůli článku o Australanovi Mikovi Dundee (Paul Hogan), který senzačně přežil útok velkého krokodýla. Následně zažívá velké dobrodružství v srdci překrásné divoké přírody. Krokodýl Dundee jí zpočátku není moc sympatický. Ale když uspí býka, který jim stojí v cestě, zažene opilé lovce bezbranných klokanů a zachrání ji před jedovatým hadem i hladovým krokodýlem, začne pomalu podléhat jeho osobitému kouzlu. Sue ho nakonec přesvědčí, aby se s ní vrátil do New Yorku. Lovec, který nikdy neviděl žádné větší město, si s výzvou poradí typicky po svém.

Na rozdíl od Douglase a Turnerové u této filmové dvojice vzplála láska i doopravdy. Paul Hogan a Linda Kozlowski se v roce 1990 vzali a společně se objevili ještě ve dvou pokračováních: Krokodýl Dundee 2 a Krokodýl Dundee v Los Angeles. V roce 2014 však Linda Kozlowski požádala o rozvod.

4) Vědecký Šaman a jeho kolegyně

Sean Connery je v tomto snímku povoláním nepříjemný vědec v nejlepších letech. Do deštného pralesa za ním přijede ctižádostivá mladičká vědkyně, které chybí to nejdůležitější: praxe v terénu. Ti dva spolu bojují, učí se, jak žít vedle sebe a jak zachránit poslední kmen, jenž vládne celému pralesu. Úžasný objev, který by mohl zachránit celou lidskou populaci, ale může vyhubit jednu malou, za to na celé zemi jedinečnou.

Podívejte se už v pátek na Lásku v divočině ve 20.15 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.