Láska s chutí pravé Itálie. (Ne)obyčejný příběh gastronomky Jitky Pagana

Jitka Pagana bude spolu se synem Santem od pondělí 12. listopadu zachraňovat na Primě nefungující resturace v novince Ano, šéfová! Poslechněte si celý rozhovor a přečtěte si životní příběh této zajímavé ženy a jejího syna. Seznamte se s dvojicí úspěšných gastronomů.
Gastronomka Jitka Pagana
Gastronomka Jitka Pagana
FTV Prima/ Ano

reklama

Jitka Pagana (25. 4. 1960) pochází z Berouna a s ohledem na její současné úspěchy v gastronomii je skoro k neuvěření, že je vyučenou prodavačkou textilu. Původnímu řemeslu se nikdy nevěnovala.

V jednadvaceti letech odešla pohledná, okatá a rozhodná Češka do Německa, kde se provdala za Siciliána, s nímž pak postupně začala provozovat několik restaurací, vymyslela několik restauračních konceptů a také vychovala syna a dceru.

Poslechněte si první rozhovor s gastronomkou Jitkou Pagana o jejím odchodu a prvních dojmech z Německa, o výchově syna italského táty i o velkém návratu do Česka a novém začátku s rozjezdem vlastního vysněného podniku:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Ano, šéfová!: Rozhovor s Jitkou Pagana

Po dvaceti letech života v Německu zpátky v Čechách

Málokterá láska trvá věčně a i v případě té Jitčiny mezinárodní přišel konec. Po rozvodu před čtrnácti lety se Jitka Pagana s dětmi vrátila do Čech, kde se rychle zorientovala na trhu a jako již ostřílená podnikatelka-restauratérka v Německu, pustila se v Praze do provozu vlastní restaurace. Koncept? O tom měla a dodnes má jasno: kvalitní a nefalšovaná italská kuchyně s velkým důrazem na příjemný a profesionální servis. 

Čtěte také, jak Jitku se Santem Pagana vnímají tvůrci pořadu Ano, šéfová!

Nové začátky nebyly lehké. Jitka bez mužské podpory a především bez té finanční stála v prázdném sklepě, o kterém si naplánovala, že ho promění v novou restauraci. „Všechny peníze, co jsem měla, jsem dala do vybavení kuchyně a interiéru,“ vzpomíná. Vybavený podnik nesoucí rodinné příjmení hned rozjela a zaměstnala v něm celou rodinu – dceru, syna, do party přibrala i synovce. 

Jitka a její syn Santo Pagana
Autor: FTV Prima/ Ano Jitka a její syn Santo Pagana

Jitka Pagana tehdy vsadila na reklamu „jedna paní povídala“.  Povedlo se, lidé brzy začali na kvalitní „Itálii“ v centru Prahu slyšet a hlavně i chodit. Její děti se rozhodly ještě poznávat svět, dcera nakonec zakotvila v Německu, syn Santo „ochutnával“ Indii, Jižní Ameriku nebo Nový Zéland. Dalo by se říci, že tady příběh šikovné a podnikavé Češky končí. Úspěchem a splněným snem o vlastní restauraci. A nekončí! 

Nemusí při ní stát všichni svatí, stačí jeden Santo

Jitka Pagana celkem záhy zjišťuje, že v Praze musí pro dobrou pověst podniku udělat více než jen spoléhat na šíření dobrého jména mezi hosty, kterých k pokrytí všech poplatků a zisku přicházelo málo, a když se pak na čas z důvodu velké rekonstrukce domu odstěhovaly firmy ve vyšších patrech a s nimi také část stálé klientely její sklepní restaurace, začala Jitka prožívat „nejhorší rok svého života“.  Jak dnes říká, restauraci zachránil právě její syn Santo. Vrátil se z cest a matčinu podniku obratem našel nové klienty. Jak? Zázraky neumí, vsadil na online marketing a jemu blízké sociální sítě. „Když už byla situace neúnosná, najednou se vrátil Santo a maminku zachránil,“ vzpomíná až dojatě Jitka Pagana. „Santo přišel a my jsme během dvou měsíců byli první v Praze. On z cest přivezl hrozně dobrý energie, spoustu inspirace a elánu, které já už jsem neměla. Řekl, jak se co udělá, a zafungovalo to.“

Santo se zkrátka umí "vyskytnout", když je nejvíc potřeba.

Poslechněte si, co on sám odpovídá pro iPrima.cz na otázku, kde se vzal v Česku:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Ano, šéfová!: Kde se vzal Santo Pagana

Právě Santo (6. 11. 1985) bude od pondělí 12. listopadu maminku doprovázet i v novém pořadu Ano, šéfová!

Temperamentní, upřímný a ač možná na první pohled nepůsobí, je také „nečesky“ galantní a nakonec vždy respektující svoji „mamma“, jak matce přirozeně odpovídá už od dětství. To sice prožil v německém Hammu a jeho mateřštinou je němčina, ovšem zvyklý je od otce a sicilské babičky Cateriny na italštinu.

Letos v lednu si Santo otevřel vlastní restauraci v Mělníku. 

Sledujte od pondělí 12. listopadu ve 21.30 na Primě zábavné i tragické příběhy z hospod, a jak se s nimi nesmlouvavá Jitka a její upřímný syn Santo poperou.

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Ano, šéfová! (1) - upoutávka

Zuzana Schneidewind

reklama

reklama