Selský sendvič s vepřovými špalíčky

Výborná svačina na delší výlet

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Martin Polačko

 Když vaří táta (10) galerie  - Obrázek 8
Selský sendvič s vepřovými špalíčky

Suroviny

na vepřové špalíčky:
600 gvepřové pečeně
250 dávekAnglická slanina
1 dávkaOlivový olej
1 dávkasůl a pepř
na pomazánku:
8 kusůkrajíce chleba
100 grokfór nebo niva
50 gMáslo
1 kusřapík celeru
50 gořechová jádra

reklama

Postup

  1. Pečeni nakrájíme na špalíky, obalíme slaninou a na pečicím papíru upečeme v troubě při 180 °C doměkka. Po upečení ještě nakrájíme.
  2. V misce mícháme vidličkou změklé máslo s rokfórem, dokud nevznikne mazlavá směs. Omyjeme řapíkatý celer, osušíme ho a nakrájíme ho na drobné kostičky.
  3. Nahrubo nadrtíme ořechová jádra. Vmícháme to vše do pomazánky.
  4. Namažeme krajíce chleba směsí másla a rokfóru. Přidáme maso a přikryjeme zbývajícími čtyřmi krajíci chleba.
  5. Zabalíme sendviče do fólie a uchováme je v chladnu až do konzumace.

reklama