Slaná a sladká pizza

Martin se rozhodl tradiční bazalku obměnit zelenou petrželí

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Martin Polačko

Jak vaří táta (3) pizza
Slaná a sladká pizza

reklama

Suroviny

3 kusypizza s rajčaty a mozarellou, na těsto:
1 kghladká mouka
1 kuskostka droždí
2 lžíceextra panenský olivový olej
500 mlvlažná voda
1 špetkaSůl
na pizzu:
300 gloupaná rajčata v plechovce
1 kusbochánek mozzarelly
10 kusůlístky bazalky
jahodová pizza
150 gsýr lučiny
250 gJahody
1 dávkahnedý cukr
10 kusůbazalky

Postup

  1. Pusťte se do přípravy těsta. Dejte droždí do vlažné vody a kvásek promíchejte.
  2. V kuchyňském robotu spojte kvásek s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Mouku přidávejte do chvíle, až se těsto přestane lepit.
  3. Hotové těsto rozdělte na 4 díly, každý díl zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice.
  4. Předehřejte troubu na 250 C. Jahody nakrájejte na plátky. Na plech rozprostřete pečící papír, těsto vyndejte z lednice a na válu z něj vyválejte plát těsta na pizzu.
  5. Na těsto rozprostřete plátky jahod, těsně vedle sebe.  Nezapomeňte nechat po obvodu pizzy asi 2 cm okraje volné. Na jahody přidejte sem tam lučinu. Lístky bazalky utřete v hmoždíři s hnědým cukrem a přidejte na pizzu.
  6. Pečte v troubě přibližně 10 minut, dokud nebudou okraje pizzy dozlatova upečené.

reklama