Suroviny
3 kusy | pizza s rajčaty a mozarellou, na těsto: |
1 kg | hladká mouka |
1 kus | kostka droždí |
2 lžíce | extra panenský olivový olej |
500 ml | vlažná voda |
1 špetka | Sůl |
na pizzu: |
300 g | loupaná rajčata v plechovce |
1 kus | bochánek mozzarelly |
10 kusů | lístky bazalky |
jahodová pizza |
150 g | sýr lučiny |
250 g | Jahody |
1 dávka | hnedý cukr |
10 kusů | bazalky |
Postup
- Pusťte se do přípravy těsta. Dejte droždí do vlažné vody a kvásek promíchejte.
- V kuchyňském robotu spojte kvásek s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Mouku přidávejte do chvíle, až se těsto přestane lepit.
- Hotové těsto rozdělte na 4 díly, každý díl zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice.
- Předehřejte troubu na 250 C. Jahody nakrájejte na plátky. Na plech rozprostřete pečící papír, těsto vyndejte z lednice a na válu z něj vyválejte plát těsta na pizzu.
- Na těsto rozprostřete plátky jahod, těsně vedle sebe. Nezapomeňte nechat po obvodu pizzy asi 2 cm okraje volné. Na jahody přidejte sem tam lučinu. Lístky bazalky utřete v hmoždíři s hnědým cukrem a přidejte na pizzu.
- Pečte v troubě přibližně 10 minut, dokud nebudou okraje pizzy dozlatova upečené.
Související témata s článkem