Bramboráky s uzeným a se zelím podle Jitky Válkové

Recept Jitky Válkové je sice poněkud nedietní, ale zasytí.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jitka Válková

Bramboráky s uzeným masem a se zelím podle Jitky Válkové
Bramboráky s uzeným a se zelím podle Jitky Válkové

reklama

Suroviny

6 kusůvetší brambory
4 stroužkyprolisovaný česnek
2 kusyVejce
1 dávkahladká mouka podle potřeby
6 kusůsůl, pepř a majoránku na dochucení
na náplň budete potřebovat:
2 kusynajemno nakrájené cibule
1 dávkakysané zelí, slité, pokrájené
1 lžícehladká mouka
500 guzené maso, pokrájené na kostičky
1 dávkaolej nebo sádlo na smažení

Postup

  1. Najemno nastrouhané brambory smíchejte s vejci, moukou, česnekem, solí a majoránkou. Z připravené směsi smažte na rozpáleném tuku bramboráky.
  2. Na části tuku osmažte cibulku. Přidejte zelí, přilijte trochu vody, oslaďte, přidejte kmín a poduste, aby zelí zkřehlo.
  3. Nakonec zalijte moukou rozmíchanou v troše vody na zahuštění. Na zbylém tuku opečte na kostičky pokrájené uzené maso a přidejte ho k zelí. Bramboráky poklaďte směsí masa a zelí a přeložte ho napůl.
  4. Podávejte posypané pažitkou.

reklama