Čokoládové makronky

Připravte si kastrůlek s vodou a krupicovým cukrem a na středním plameni je přiveďte k varu, cukrový rozvar by měl mít teplotu 118C. Pozor, nepřevařte ho.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Iveta Fabešová

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Čokoládové makronky

reklama

Suroviny

100 gsmetana ke šlěhání
275 gcukr krupice
125 ghořká čokoláda 60%
20 gMáslo
10 lístkůMáta
70 mlVoda
190 gbílek (95g + 95g = cca 3 bílky)
250 gmoučkový cukr
250 gmandlová mouka
1 baleníhnědá potravinářská barva

Postup

Připravte si kastrůlek s vodou a krupicovým cukrem a na středním plameni je přiveďte k varu, cukrový rozvar by měl mít teplotu 100 °C. Pozor, nepřevařte ho. První dávku bílků nalijte do mixéru a krátce šlehejte. Poté přidejte cukrový rozvar a potravinářskou barvu. Mixujte dál, dokud směs zcela nevychladne. Ve velké míse smíchejte prosátý moučkový cukr s moukou a druhou částí bílků. Následně do základu přidejte vyšlehaný cukrový sníh. Směsí naplňte cukrářský sáček a na silikonový plát, který dejte na plech stříkejte makronky o průměru asi 4cm.

Makronky nechte na plátu 20 min zaschnout. Předehřejte troubu na 160 °C.

Mezitím si připravte krém. Smetanu, cukr a mátové lístky dejte do dalšího kastrůlku. Až směs přivedete k varu, můžete lístky dát pryč. Čokoládu nalámejte do mísy a zalijte ji horkou smetanou. Metličkou krém důkladně promíchejte a přidejte k němu máslo, nepřestávejte míchat. Nakonec ho nechte úplně vychladnout. Makronky vložte do trouby a pečte je přesně 11 minut. Čokoládový krém přemístěte do cukrářského sáčku a vždy jeden pár makronek spojte dohromady krémem. Nechte je uležet do druhého dne, aby se krém lépe propojil s piškotem.

Ingredience na makronky:
250g cukr krupice, 70ml vody, 190g bílků, potravinářská barva – hnědá, 250g moučkového cukru, 250g mandlové mouky

Ingredience na krém:
100g smetany ke šlehání, 1 lžíce krupicového cukru, 125g hořké čokolády, 20g másla, pár lístků máty

 

reklama