Babiččiny koblihy s borůvkami

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Alena Mráčková

Babiččiny koblihy s borůvkami
Babiččiny koblihy s borůvkami

reklama

Suroviny

500 ghladké mouky (nebo 250 g hladké mouky a 250 g polohrubé mouky)
1vejce
50 grozpuštěné máslo
1/4 lmléka
3 lžícecukru
1/4 lžičkysoli
1/4 lžičkydroždí
Krém
smetana ke šlehání
mascarpone

Postup

  1. Nejprve si zaděláme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí. Když kvásek vzejde, dáme ho do připravené odměřené mouky a vypracujeme těsto, které se nechytá vařečky. Necháme cca hodinu kynout. Poté lžíci vykrajujeme těsto a tvoříme bochánky, které opět necháme vykynout. Koblihy smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.
  2. V jedné misce ušleháme smetanu a v druhé vyšleháme mascarpone s cukrem. Poté krém vařečkou spojíme dohromady a naplníme koblihy.
  3. Upečené koblihy rozkrojíme a plníme krémem a ozdobíme borůvkami rozmíchanými s cukrem.

reklama