Babiččiny koblihy s borůvkami
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
500 g | hladké mouky (nebo 250 g hladké mouky a 250 g polohrubé mouky) |
1 | vejce |
50 g | rozpuštěné máslo |
1/4 l | mléka |
3 lžíce | cukru |
1/4 lžičky | soli |
1/4 lžičky | droždí |
Krém | |
---|---|
smetana ke šlehání | |
mascarpone |
Postup
- Nejprve si zaděláme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí. Když kvásek vzejde, dáme ho do připravené odměřené mouky a vypracujeme těsto, které se nechytá vařečky. Necháme cca hodinu kynout. Poté lžíci vykrajujeme těsto a tvoříme bochánky, které opět necháme vykynout. Koblihy smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.
- V jedné misce ušleháme smetanu a v druhé vyšleháme mascarpone s cukrem. Poté krém vařečkou spojíme dohromady a naplníme koblihy.
- Upečené koblihy rozkrojíme a plníme krémem a ozdobíme borůvkami rozmíchanými s cukrem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací