Bábovka s podmáslím a čokoládou

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Helena Shejbalová

Bábovka s podmáslím a čokoládou
Bábovka s podmáslím a čokoládou

Suroviny

1 hrnekpolohrubé mouky
1/2 hrnkušpaldové mouky
1 hrnekpodmáslí
1 hrnekmoučkového cukru
1/2 hrnkuoleje
2vejce
2 ČLjedlé sody
100 gnasekané čokolády
2 PLkakaa
rozinky namočené v rumu
pokrájený ananas z půlky plechovky

reklama

Postup

  1. Vejce, olej a podmáslí nejprve necháme alespoň hodinu stát na kuchyňské lince při pokojové teplotě. Neutrpí teplotním šokem a lépe se s těstem pracuje. Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidáme olej, podmáslí, mouku smíchanou se sodou, čokoládou, kakaem, rozinkami a ananasem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 40–50 minut při teplotě 180 ˚C. Vpichem špejle zjistíme, zda je bábovka upečená – nelepí-li se těsto na špejli, je hotovo.
  2. Bábovku vyklápíme ještě teplou. Ponecháme ji 2–3 minuty po vytažení z trouby stát. Potom ji opatrně otočíme na mřížku a necháme vychladnout.

reklama