Bagetka s variací pomazánek
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
Bagetka: | |
---|---|
500 g | hladké mouky |
2 | zarovnané ML soli |
1 ML | cukru |
300 ml | vlažné vody |
17 g | čerstvého droždí |
kousek másla na potření |
Vajíčková pomazánka: | |
---|---|
4 | natvrdo uvařená vejce |
150 g | sýra Cottage |
1-2 PL | plnotučné hořčice |
1 | malá cibule |
bylinky dle chuti | |
sůl | |
pepř |
Avokádová pomazánka: | |
---|---|
1 | zralé avokádo |
140 g | lučiny |
stroužek česneku | |
citrónová šťáva | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Bagetka: Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek a do něj dáme lžičku cukru s odměřenou vlažnou vodou. Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a necháme cca 10 minut pracovat. Poté vše promísíme, zaděláme těsto a necháme ho kynout. Po vykynutí těsto zpracujeme do 4 bochánků a necháme nakynout. Bochánky přendáme na plech s pečicím papírem, šikmo je nařízneme a překryté utěrkou necháme opět vykynout. Předehřejeme si troubu na 210–220 °C. Bochánky potřeme vlažnou vodou a dáme péct na 20–25 minut. Po vytažení je dobré bagetky potřít máslem.
- Vajíčková pomazánka: Uvařené tvrdé vejce oloupeme a nastrouháme je nahrubo do misky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. K vejcím do misky přidáme cibuli, hořčici, sýr Cottage, sůl a pepř a vše promícháme. Můžeme dle chuti přidat bylinky – například pažitku.
- Avokádová pomazánka: Avokádo napůl rozkrojíme a vyndáme pecku, lžící vydlabeme vnitřek, který rozmačkáme v misce. K avokádu přidáme pár kapek citrónové šťávy, sůl, pepř, prolisovaný stroužek česneku, lučinu a vše pořádně vidličkou rozmělníme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací